חזה עוף עם עגבניות ובלסמי
חזה עוף עם עגבניות ובלסמי

למרות שחזה עוף זה נורא ורסטילי, ואפשר להכין ממנו המון דברים, אני מודה שקשה לי. הנה אני אומרת: קשה לי עם חזה עוף. כלומר שניצל אני אוהבת ברור… מי לא? אבל כל מנה אחרת עם חזה עוף, לא יודעת… תמיד מרגיש לי סתמי כזה, החזה עוף תמיד יבש מדי או תפל מדי ובכלל אם כבר אוכלים עוף אז אני מעדיפה פולקע.

יש לי חברה טובה שהחליטה שהיא בוחרת באורח חיים בריא יותר, נו בואו נגיד את האמת: היא בדיאטה. השבוע היא היגיעה אלי בצהריים מורעבת. הצעתי להכין לה משהו לאכול, והיא ישר הזהירה אותי וביקשה שאכין לה חזה עוף "עם כמה שפחות שמן אבל טעים כמו שאת יודעת".

אני לא אוהבת שמגבילים אותי. מעט שמן, מעט קלוריות, מעט זמן כי היא רעבה ותכף היא טורפת אותי. אבל מה לא עושים בשביל חברה? ועוד בדיאטה… אז שלפתי את העוף, קצת עגבניות שרי, זיתים, חתכתי, צרבתי זיגגתי והגשתי לה צלחת חמה, ריחנית וצבעונית בדיוק כמו שאני אוהבת.

אכלנו צהרים יחד, ולמרות שהכנסתי את הכף לפה עם מבט מזלזל כי "כולה חזה עוף… מה את מתלהבת?" אני מודה שהיה טעים, מה זה טעים? טעים לאללה! העוף נשאר עסיסי, העגבניות הגירו מיץ שיצר רוטב נהדר, הזיתים הוסיפו מליחות נהדרת והבלסמי זיגג את הכל.

בקיצור לפעמים אני מודה, אני סתם מבלבלת את המח. חזה עוף עם עגבניות ובלסמי – פשוט נהדר.

 

רוצים עוד רעיונות למנות עוף? תנסו את נודלס עם עוף ופטריות כמו בין יאנג

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

500 ג' חזה עוף

5-6 שיני שום

1 בצל סגול גדול ( או 2 קטנים)

1 כוס עגבניות שרי צבעוניות

10 זיתי קלמטה מגולענים

1 כף סוכר

4 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את העוף לקוביות בגודל של כ2 ס"מ
  • קולפים את הבצל והשום. חותכים את הבצל לקוביות בגודל של כ2 ס"מ (את שיני השום משאירים שלמות)
  • חותכים את העגבניות והזיתים לחצי לאורך
  • מחממים מחבת ביו (אלטרנטיבות כתובות בהערות).
  • כשהמחבת חמה מוסיפים את קוביות העוף, ממליחים מפלפלים ומערבבים היטב
  • צורבים קוביות העוף כ3-4 דק מכל צד עד שהן מזהיבות
  • מוציאים את העוף מהמחבת לקערה
  • מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים כ4-5 דק עד שהבצל מתרכך
  • מוסיפים את העגבניות והזיתים, מלח ופלפל מערבבים וממשיכים לטגן כ2-3 דק נוספות
  • מחזירים את קוביות חזה העוף למחבת, מוסיפים את הסוכר והבלסמי, מגבירים את האש ומזגגים כ2-3 דק תוך ערבוב
  • מגישים חם – בתאבון!

 

הערות ושדרוגים:

  • הכי כייף לאכול את המנה עם אורז, אבל אפשר כמובן גם פסטה, פתיתים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
  • אם אין לכם מחבת ביו, כל מחבת עם ציפוי מונע הידבקות תעבוד. אז מומלץ להוסיף למחבת כ2-3 כפות שמן זית.
  • למי שאוהב, אני ממליצה להוסיף גם פלפל צ'ילי אדום אחד למחבת שנותן קיק חרפרף נהדר.
  • המתכון בשיתוף פודאפיל.

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *