ברד פודינג תפוח בדבש
ברד פודינג תפוח בדבש
ברד פודינג זה בעצם כמו פרנץ' טוסט – חלה מטוגנת. ההבדל העיקרי הוא שמכינים אותו לרוב בכלי אחד מרכזי, ושלא צריך לעמוד ולטגן שום דבר… בגדול מערבבים את כל המרכיבים בתבנית ומכניסים לתנור וכעבור שלושת רבעי השעה מקבלית מעין עוגת פרנץ' טוסט, או בשמה האלגנטי והמפתה יותר – ברד פודינג.
יש לי פוסט על ברד פודינג – מתכון בסיס, טעים ופשוט ומתאים לכל אירוע.
אבל כשרוצים לשדרג, ואתם הרי יודעים שאני חובבת גיוונים, אפשר להתחיל לשחק בטעמים שמוסיפים למתכון הבסיסי.
אז השנה, לכבוד ראש השנה החלטתי להכין את הברד פודינג הבסיסי בטעמים של חג – תפוח בדבש.
מצרכים:
בריוש גדול / חלה מתוקה חתוך לקוביות של 2 ס״מ
500 מ״ל שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
5 חלמונים
5 כפות סוכר חום
מצרכים לתפוחים:
2 תפוחי גרמי סמית
2 תפוחי פינק ליידי
1/2 כוס דבש
3 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
30 גר חמאה
2-3 כפות מים
  • מחממים תנור לחום של 150 מעלות
  • מקרמלים את התפוחים: במחבת קטנה שמים את הדבש, סוכר, קינמון, וניל, חמאה ומים ומביאים לרתיחה
  • קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות של כ2 ס״מ
  • מוסיפים את התפוחים למחבת עם הסירופ ומבשלים כ4-5 דק עד שהתפוחים מקור לים היטב מכל הצדדים
  • מסדרים את קוביות הבריוש בתבנית אפייה (אפשר גם בכלים אישיים)
  • יוצקים את התפוחים עם הקרמל על קוביות הבריוש ומערבבים היטב (בזהירות! הקרמל חם מאוד!)
  • בסיר קטן מרתיחים את השמנת והוניל
  • בקערה טורפים את החלמונים והסוכר
  • כשהשמנת רותחת בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד שופכים אותה לתוך תערובת הביצים והסוכר (זה חייב להעשות בזהירות ובהדרגה כדי שהחלמונים לא יהפכו לחביתה…)
  •  יוצקים על הבריוש את התערובת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה.
  • אחרי שעה מסירים את הניילון
  • מניחים את התבנית עם הברד פודינג בתוך תבנית גדולה יותר (תבנית התנור למשל)
  • מוזגים לתוך התבנית הגדולה מים בגובה של כ1 ס"מ
  • אופים כ- 30-45 דק
*מומלץ להגיש עם גלידה וניל
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *