סלופי ג'ו
סלופי ג'ו

בתור ילדה, אחד הסרטים החביבים עלי ועל אחותי היה "אבא מתארס". היו 2 גרסאות – הגרסה עם לינדזי לוהן, בה הסצינה החביבה עלינו הייתה כשהילדות במחנה עושות תעלולים אחת לשנייה וממלאות את הבקתה של הקבוצה השנייה בדבש. והייתה את הגרסה עם התאומות אולסן בה הסצינה האהובה עלינו הייתה ארוחת הצהרים בה התאומה העשירה, שמעולם לא הייתה לפני כן במחנה, נתקלת לראשונה בסלופי ג'ו – מעין בולונז ברבקיו בתוך לחמניה, המבורגר מפורק אם תרצו. האולסונית (שכבר שכחתי איך קוראים לה בסרט), מסתכלת בחשדנות מהולה במעט גועל בלחמנייה העמוסה בתבשיל כתמתם, אבל סביבה ילדים טורפים את הלחמנייה ונראה שהם נהנים…. היא נותנת ביס והעיניים שלה נפתחות והיא טורפת את הסלופי ג'ו שלה ברעבתנות תוך שהיא נמרחת בו באופן יסודי מכף רגל עד כף ראש….

מאז הסצינה הזו, עוד לפני שטעמתי את המנה, אני אוהבת סלופי ג'ו. הבמאים של הסרט עשו עבודתם נאמנה, כי הסצינה המטונפת הזו כל כך מגרה, והאוכל נראה כל כך טעים ומענג שאנחנו כבר יותר מ20 שנה אחרי ואני עדיין זוכרת את הסצינה.

עברו שנים רבות מאז הסרט ועד שיצא לי לטעום סלופי ג'ו. מאז כבר אכלתי כמה וכמה (כי האובססיה הישנה עוד קיימת). היו מוצלחים יותר ומוצלחים פחות… היו כאלו שפשוט הכניסו בולונז ללחמנייה, לטעמי המוצלחים ביותר היו אלו עם טעם מעושן מעט של רוטב ברבקיו.

התבשיל של הבשר הוא די מהיר, מעט מתקתק, מעט מעושן (מי שאוהב יכול ואפילו מומלץ להוסיף לו חריף). את העונג הזה עורמים בתוך לחמניית המבורגר רכה ומתקתקה (למרות שכל לחמנייה שאתם אוהבים תעשה פה עבודה נהדרת), אני אוהבת להוסיף גם חמוצים.

אז שימו לכם את "אבא מתארס" באחת משתי הגרסאות, תנו ביס בלחמנייה המטפטפת, אל תפחדו להתלכלך, זה אפילו מומלץ.

 

לסצינה האייקונית של האולסונית טורפת את הסלופי ג'ו: https://youtu.be/u3jBWs5oR08

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים מהירים? תנסו את המתון שלי לקסדייה תרד וגבינה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

4-5 כפות שמן זית

1 בצל

3 שיני שום

750 ג בשר טחון

3 כפות קטשופ

1 כף חרדל חלק

3 כפות סוכר חום

1 כף שטוחה פפריקה מעושנת

1 כף חומץ

1/2 כוס פסאטה (עגבניות מרוסקות)

1/4 כוס מים או ציר

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

4 לחמניות

מלפפונים חמוצים

 

 

הוראות הכנה:

  • קוצצים דק את הבצל והשום
  • במחבת גדולה מחממים את השמן
  • כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ4-5 דק תוך ערבוב עד שהבצל הופך לשקוף
  • מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך פרור הבשר עד שהבשר כולו משנה את צבעו
  • מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ10 דק
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מרכיבים את הסלופי ג'ו: חוצים את הלחמניות לרוחבן (אני ממליצה לקלות אותן 2 דק בתנור לוהט, או על מחבת יבשה אך זה לא חובה)
  • מניחים את החצי התחתון של הלחמניות על מגש
  • עורמים על כל לחמנייה תלולית נדיבה מתערובת הבשר
  • מניחים פרוסות של מלפפון חמוץ על כל תלולית
  • סוגרים מלמעלה עם החצי השני של הלחמניות

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת את הסלופי ג'ו רק עם מלפפון חמוץ, אבל כמו בהמבורגר כל אחד יכול להוסיף איזו תוספת או ירק שהוא אוהב (עגבניה, בצל, חסה, חלפיניו, גבינה או כל דבר שמתחשק לכם)
  • אפשר כמובן להחריף את הסלופי ולהוסיף לתערובת הבשר שבבי צ'ילי או פלפל חריף קצוץ
  • אני ממש ממליצה לא להחליף את הפפריקה המעושנת ולא להשמיט אותה מהמתכון. הטעם המעושן שלה זה מה שנותן טעם של רוטב ברבקיו, שכל כך מאפיין את הסלופי ג'ו.

 

 

Share:
  • 6168
  • 8
  • 2

8 thoughts on “סלופי ג'ו”

    1. היי נועה! אפשר לעשות ללא סוכר… יכול להיות שתרגישי שהטעם לא לגמרי מאוזן (זה התפקיד של הסוכר במקרה הזה…) האם את יכולה להחליף את הסוכר במשהו אחר? דבש? מייפל? סילאן?

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *