קארי ירוק תאילנדי משגע
קארי ירוק תאילנדי משגע

אוכל אסייאתי אני אוהבת מאוד. ואוכל תאילנדי הוא בין החביבים עלי ביותר בתת קטגוריות של אוכל אסייאתי. הוא חריף, הוא חמוץ, הוא מתקתק, הוא מלוח. טעמים עזים וחצופים, צבעוניות יפיפיה, מטבח שמצליח להיות גם חם, גם עשיר, גם רענן הכל בעת ובעונה אחת.

קארי זו אחת המנות המוכרות ביותר במטבח התאילנדי, ויש המון סוגים של קארי. אבל אני? אני תמיד הייתי מהמחנה של הקארי הירוק. הקארי הירוק הוא רענן ועשבוני במיוחד, מלא עשבי תיבול, וליים והולך נהדר עם כל ירק וכל תוספת.

אפשר כמובן כשמכינים קארי לקנות מחית קארי קנויה, אבל אז לא שולטים בטעמים, לא שולטים במידת החריפות, וגם לרוב נתקעים עם צנצנת ענקית של מחית קארי במקרר.

אני אוהבת להכין את מחית הקארי שלי לבד. זה באמת עניין של 5 דקות, כי בגדול כל מה שזה דורש זה לטחון כמה מרכיבים יחד למחית. התוצאה? משגעת, טעימה ורעננה פי כמה מהמחיות המוכנות. והכי חשוב מותאמת לטעם האישי שלנו! למשל: הילדים שלי מתים על קארי אבל לא אוכלים חריף. אז כשאני מכינה קארי לילדים אני לא שמה בו חריף בכלל… ככה הם אוכלים קארי שמותאם להם, אני וסימון מוסיפים לנו חריף מלמעלה וכולם מרוצים.

בקארי קנוי לא תוכלו לעשות את זה. תכינו מחית קארי ביתית פעם אחת… ואני מבטיחה שלא תוכלו לחזור אחורה.

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים תאילנדים שווים? נסו את המתכון שלי לפאד תאי

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים למחית קארי:

1-2 פלפל צ'ילי ירוק

2 גבעולי למון גראס

5-6 ס"מ ג'ינג'ר

4 שיני שום

3 בצלצלי שאלוט

1 כוס עלי כוסברה

3 עלי כפיר ליים

1/2 כוס עלי בזיליקום תאילנדי או סגול או רגיל

קליפה מגורדת מ2 ליים

5 כפות שמן

 

מצרכים לתבשיל:

3 כפות שמן

3 כפות מחית קארי

1 חציל

1 דלורית

1 כוס שעועית ירוקה

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת קוקוס אלפרו

3-4 עלי כפיר ליים

2 כפות סוכר חום

2 כפות סויה

4 כפות מיץ ליים

מלח

פלפל שחור

 

 

להגשה:

אורז לבן או סטיקי רייס

כוסברה

לימון

 

 

הוראות הכנה:

  • מכינים מחית קארי: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון למחית אחידה (מעט פירורית)
  • מכינים את הירקות: חותכים את החציל לקוביות
  • קולפים את הדלורית, נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות
  • קוטמים את שני הקצוות של השעועית
  • מכינים את התבשיל: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן
  • כשהשמן חם מוסיפים את הקארי ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק
  • מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
  • מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב
  • מביאים לרתיחה
  • מנמיכים להבה ומבשלים כ30-45 עד שהירקות רכים אך עדיין מוצקים
  • לפני ההגשה מפזרים על הקארי עלי כוסברה
  • מגישים עם אורז ופלחי לימון

 

הערות ושדרוגים:

  • מחית הקארי נשמרת בצנצנת אטומה במקפיא או במקרר
  • אלו הירקות שאני אוהבת לשים בקארי, אבל כמובן שאפשר לשחק להחליף ולגוון
  • אפשר לשדרג את המנה בקוביות טופו. אפשר להכניס אותן ככה ישר לתוך התבשיל או אם רוצים קוביות פריכות יותר אפשר לאפות או לטגן אותן קודם
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 5535
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *