עוף בשומשום
עוף בשומשום

יש מישהו בקהל שלא אוהב שניצל? אם כן, שידפדף לפוסט הבא. שניצל זה הכי טעים, בכל צורה ובכל מצב (כן, גם קר מהמקרר). ולמרות ששניצל קלאסי זה חלום. יש מלא דרכים לשדרוג וגיוון של של שניצל, החל מהתיבול ועד לציפוי. אז היום ילדים וילדות אנחנו נדבר על עוף בשומשום, קלאסיקה מנצחת של כל מסעדה סינית, גרסה פריכה להפליא וטעימה להשתגע שנותנת פייט רציני לכל שאר הגרסאות.

עוף בשומשום זה בעצמם שניצלונים, שבמקום פרורי לחם מצפים אותם בשומשום, והשומשום בטיגון הופך לפריך… מה זה פריך? קרנצ'י! הרבה יותר פריך מפרורי לחם, והטעם העמוק הקצת אדמתי של השומשום נפתח בטיגון, בקיצור זו מנה חלומית!

אז באיזה צד אתם? של שניצל קלאסי או של עוף בסומסום?

 

 

 

אם אתם מהצד של שניצל קלאסי, יש לי מתכון לשניצל מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

500 ג פילה עוף או חזה עוף

2 כפות סויה

1 כפית שמן שומשום

 

לבלילה:

5 כפות קורנפלור

5 כפות קמח תופח

1 ביצה

1/2 כוס מים קרים

מלח

 

לציפוי:

1 כוס שומשום

מלח

 

לטיגון:

שמן חמניות או שמן תירס

 

הוראות הכנה:

  • חותכים את העוף לרצועות ברוחב של כ2 ס"מ ושמים בכלי רחב
  • מוסיפים את הסויה והשמן שומשום לכלי עם העוף, מערבבים היטב, מכסים ומניחים בצד לכ30 דק (אפשר כמובן גם יותר)
  • בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הבלילה לבלילה אחידה וחלקה
  • בקערה נפרדת מערבבים שומשום עם מלח
  • מחממים שמן לטיגון עמוק
  • טובלים על חתכת עוף בלילה ואז בשומשום
  • מטגנים את העוף המצופה עד שהם זהובים היטב ופריכים

 

הערות ושדרוגים:

  • את העוף אפשר להשרות גם יותר מ30 דק, ואפילו לילה שלם
  • אני לא ממליצה לעשות את המתכון הזה כשניצלים גדולים, תאמינו לי ותישארו עם עגודל של השניצלונים
  • אפשר להגיש את העוף בשומשום עם רוטב אסייאתי נחמד, או סתם עם קטשופ ומיונז
  • לגרסה לל"ג / כשרה לפסח: מחליפים את הקמח התופח בכמות זהה של קורנפלור
  • אפשר להשתמש בשומשום לבן או בשילוב של שומשום לבן ושחור

 

Share:
  • 5260
  • 0
  • 2

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *