"מה יש בתנור?" סימון שואל אותי כשהוא נכנס הביתה וגל ריח חמים ומתקתק של אפייה שוטף אותו, "בננה ברד" אני עונה בחיוך, יודעת שהוא יהיה מרוצה מהתשובה.
יש לנו מין משחק כזה במשפחה. מדי פעם אנחנו שואלים "אם היית צריך לאכול רק מאכל אחד עד סוף החיים, איזה מאכל היית בוחר…?"
התשובות משתנות מאדם לאדם, וגם ממשחק למשחק. יש תשובה אחת שתמיד תמיד חוזרת – לחם וחמאה. תמיד מישהו בוחר באופציה הזו, כי בואו נודה באמת, לחם עם חמאה זה נורא טעים.
בננה ברד זה לא בדיוק בדיוק לחם… זה גם לא בדיוק בדיוק עוגה. זה מין יצור כלאיים שלוקח את הטוב משני העולמות.
גם עליו אני נותנת מריחה קלה של חמאה… בננה ברד שחום ועסיסי, עם חמאה רכה וקטיפתית. פשוט ביס מושלם.
רוצים עוד רעיונות למתכונים עם בננות? תנסו את מאפינס צ'אנקי מאנקי
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
150 ג חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה)
2 ביצים
3 בננות גדולות ובשלות
1/3 כוס דבש
3/4 1 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
לקישוט:
חופן אגוזים שאוהבים (אני אוהבת אגוזי מלך ופקאן)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות
- בקערת המיקסר שמים חמאה, תמצית וניל וסוכר חום ומערבלים כ6-7 דק עם לקבלת תערובת תפוחה, קרמית ובהירה
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהן נטמעות באופן אחיד בתערובת
- מועכים את הבננות
- מוסיפים לקערה את הבננות והדבש וממשיכים לערבב
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח לערבול קצר ביותר – רק עד שהקמח נטמע באופן אחיד בתערובת
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
- מעבירים את התערובת לתבנית
- קוצצים את האגוזים גס ומפזרים על העוגה
- אופים כ60 דק עד שהעוגה שחומה היטב
- מומלץ להגיש עם חמאה