מרק עגבניות צלויות עם טוסט מושחת
מרק עגבניות צלויות עם טוסט מושחת

שנים שלא אהבתי מרק עגבניות. הוא תמיד היה חמוץ מדי, או תפל, טעמים שטוחים כאלו, קצת כמו לשתות עגבניות מקופסת שימורים.

גם היום, למשל אחת ממנות הדגל של אבא שלי בארוחות שיש זה תבנית ענקית של עגבניות שרי צלויות שהוא צולה באיטיות ובסבלנות כ3 שעות, והוא מתגאה במנה הזו נורא. ואני? מחבבת… אולי מסמפטת… באמת לא מבינה על מה ההתלהבות… (אל תגלו לו שאמרתי).

 

 

אבל תמיד זה נשמע כל כך מפתה: מרק עגבניות. נשמע כל כך פשוט, ביתי, חם… אז כל פעם אני מתפתה מחדש. בסוף, כשהתייאשתי מהמרקים שניסיתי, פיתחתי מתכון שהוא בול לטעם שלי… כי לפעמים זה פשוט עניין של טעם. ככה יצא לאויר העולם המתכון למרק עגבניות שאוכלים עם אורז.

 

הכי כייף לטבול את הטוסט במרק
הכי כייף לטבול את הטוסט במרק

 

אתמול התחשק לי מרק קצת אחר… החלטתי לנסות את השיטה של אבא שלי לצלייה של העגבניות בתנור..  זרקתי את כל העגבניות שהיו בבית לתבנית, הוספתי גם בצל, כרשה, שום, גזר וסלרי שמצאתי במקרר. ממש לא הייתה לי סבלנות לצלות אותן 3 שעות (3 שעות?! מה אני השתגעתי?) אז שמתי את התנור על חום גבוה וצליתי 45 דק עד שהירקות נחרכו קצת בקצוות והגירו מלא מיץ.

 

הירקות מתקרמלים בתנור לפני הטחינה
הירקות מתקרמלים בתנור לפני הטחינה

 

המממממממ, ריח טוב!

טחנתי, תיבלתי, העברתי לסיר לרתיחה, ואז יולי נכנס ושאל אם לארוחת ערב אפשר לאוכל טוסט. גאוני. במקום אורז הכנתי טוסטים מושחתים עם חמאה בנדיבות ופרוסות של צ'דר כתומה.

לארוחת הערב אכלנו מרק עגבניות קרמי ועשיר, עם טעמים עמוקים, ובתוכו טבלנו טוסט מושחת  עם מלא גבינה נמתחת…

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני מרק שווים? נסו את המתכון שלי למרק אפונה ושומר

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1.5 ק"ג עגבניות (אני אוהבת להשתמש במגי או שרי)

2 גבעולי סלרי

1 גזר

1 כרשה

2 בצל קטן

4 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

1 כף חומץ אורז או חומץ בן יין

 

לטוסט:

2 פרוסות לחם שאוהבים

חמאה

פרוסות צ'דר או כל גבינה אחרת שאוהבים

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מכינים את הירקות: חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות, פורסים גס את הסלרי והכרשה, קולפים וחותכים גס את הבצל והגזר, קולפים את השום
  • שמים את כל הירקות בתבנית צלייה גדולה
  • יוצקים את השמן, ממליחים ומפלפלים מערבבים היטב
  • מכניסים לתנור לכ40-60 דק, במחצית זמן הצלייה מערבבים
  • מוציאים את התבנית מהתנור
  • טוחנים היטב את הירקות למחית חלקה (ניתן להשתמש בבלנדר/בלנד מוט/מעבד מזון)
  • מעבירים את המחית החלקה לסיר
  • מוסיפים כ1-1.5 כוס מים ואת החומץ ומערבבים היטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ30 דק
  • בנתיים מכינים את הטוסט: מורחים את שתי פרוסות הלחם בחמאה בנדיבות
  • מסדרים פרוסות צ'דר על אחת הפרוסות וסוגרים עם הפרוסה השנייה
  • מכניסים את הטוסט לטוסטר קוועטץ או שקולים במחבת עד שהטוסט שחום ופריך משני הצדדים והגבינה מותכת
  • מגישים את המרק עם הטוסט

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בכל סוג של עגבניות שאוהבים (אני אוהבת עגבניות מגי או עגבניות שרי)
  • פלפל חריף יהיה תוספת נהדרת למרק למי שאוהב מרק חרפרף
  • אפשר להגיש את המרק עם אורז במקום טוסט
  • אם המרק חמצמץ לכם מדי אפשר להוסיף לו טיפ טיפונת סוכר
  • אפשרות לטבעונים: מחליפים את הגבינה והחמאה לטבעוניות או שמוותרים על הטוסט ואוכלים את המרק עם אורז
Share:
  • 4854
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *