אננס מטוגן כמו של פעם
אננס מטוגן כמו של פעם

בתור אחת שגדלה במסעדה סינית, אני יכולה להגיד בבטחון שאננס מטוגן, כן כן כזה כמו בשנות ה90, זה אחת המנות המטוגנות הכי טעימות שיש! יותר מסופגניות, יותר מספינג', יותר מצ'ורוס.

זה מנה סופר פשוטה להכנה, לא צריך פה להתפיח בצק, משתמשים באננס מקופסה, והתוצאה נוסטלגית ונהדרת!

אננס מטוגן כמו של פעם, עם ציפוי פריך פריך, קליל ולא שמנוני, ואני אוהבת להגיש אותם עם גלידה וגם עם סירופ שאני מכינה מהמיץ של האננס.

 

אננס מטוגן כמו של פעם
אננס מטוגן כמו של פעם

 

אין טעים כזה.

אז אם יש לכם עוד הדלקת נר, ובא לכם לגוון קצת נסו את המתכון הזה של אננס מטוגן.

חג שמח!

 

 

 

רוצים עוד מתכוני חנוכה שווים? נסו את המתכון שלי לסופגניות ריקוטה קטנות ומטריפות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

מצרכים:

1 פחית אננס משומר

 

מצרכים לבלילה:

1 כוס קמח מנופה

1 כוס קורנפלור

2 כפות שמן

2 כפיות אבקת אפייה

כ.1-1.5 כוס סודה קרה או מים קרים

מלח

 

לטיגון:

שמן תירס/חמניות

 

לסירופ:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

מיץ אננס שנשאר מהפחית

1 כף ג'ינג'ר מגורד

 

להגשה:

גלידה וניל

 

הוראות הכנה:

  • מוסננים את האננס מהמיץ (שומרים את המיץ בקערית בצד)
  • מייבשים את האננס קלות בעזרת נייר סופג משני הצדדים
  • בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבלילה, מכסים ומכניסים למקרר לכשעה עד שהבלילה מתקררת
  • מכינים סירופ: בסיר קטן מביאים את כל מרכיבי הסירופ לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שמגיעים למידת הסמיכות שאוהבים
  • בווק או מחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק
  • כשהשמן חם טובלים את האננס בבלילה ומכניסים ישר לשמן החם (לא מכניסים יותר מדי פרוסות אננס בבת אחת)
  • מוציאים לרשת או לצלחת עם נייר סופג
  • מגישים את האננס המטוגן עם הגלידה והסירופ

 

הערות ושדרוגים:

  • שני דברים יבטיחו לכם שהאננס המטוגן יהיה פריך: סודה בבלילה – הבועות של הסודה מאווררות את הבלילה והופכות אותה לקלילה. דבר שני וחשוב לא פחות: לקרר את הבלילה, הקונטרסט בין הבלילה הקרה והשמן החם מבטיח תוצאה פריכה במיוחד
  • אני אוהבת להכין את הבלילה משילוב של קמח וקורנפלור, אבל מי שמעדיף יכול להכין אותה רק מקמח או רק מקורנפלור

 

 

Share:
  • 5015
  • 0
  • 5

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *