אתם תקועים עם מלא מצות בבית? מסתכלים בדכדוך על הקופסאות המשמימות של המצות? איך הופכים מצה שבואו נודה כולנו בקול, זה פשוט לא טעים… לממתק מושלם שמכינים ב10 ומחסלים בפחות? התשובה היא כמובן מצה עם שוקולד
איך מכינים? טוב ששאלתם!
כי יש לי מתכון מטריף למצה עם שוקולד, משודרגת, משהו עולמי.
רוצים עוד רעיונות מה לעשות עם המצות שלכם? נסו את המתכון שלי למציות המתכון הסודי שלי
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
4-6 מצות
300 ג שוקולד שאוהבים
קישוטים (סוכריות צבעוניות, אגוזים, פירות יבשים, חמאת בוטנים וכו…)
לשכבת טופי:
1 כוס סוכר (200 ג)
70 ג חמאה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
מעט מלח
הוראות הכנה:
- מסדרים את המצות בשכבה אחת על מגש מרופד בנייר אפייה
- מכינים את הטופי: במחבת שמים את הסוכר בשכבה אחידה ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית בסבלנות עד שהסוכר נמס ומקבל צבע ענברי
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה
- מוסיפים שמנת ומלח ומערבבים היטב. אם נוצרים גושי סוכר, ממשיכים לבשל ולערבב עד שהגושים נמסים והטופי חלק
- יוצקים את הטופי על המצות ומורחים לשכבה אחידה שתכסה את כל פני המצות
- מכניסים את המגש למקפיא לכ10-15 דק
- בנתיים על סיר אדים כפול או במיקרו ממיסים את השוקולד (מערבבים מעט לוודא שאין גושים
- מוציאים את המגש עם המצות מהמקפיא ויוצקים עליו את השוקולד המומס ומיישרים לשכבה אחידה
- מפזרים תוספות שאוהבים
- מחזירים למקפיא לכ5-10 דק
- שוברים את המצות לחתיכות בינוניות
- זוללים בתאבון (מה שנשאר, אם נשאר שומרים בקופסה אטומה במקרר)
הערות ושדרוגים:
- אני אוהבת להשתמש בכמה סוגים של שוקולד ולשים לכל אחד טופי ג אחר… ככה בקלות יחסית יש גם מגוון של טעמים וזה גם צבעוני ויפה