כבר הרבה זמן שלא הכנתי קציצות… מה קרה לי? מי אני? הרי אני הכי אוהבת קציצות! אני קציצנית ידועה! מלכת הקציצות! דחף עז בער בי להעמיד סיר קציצות, ולא סתם קציצות… קציצות עוף ברוטב!
אני מתה על קציצות עוף והילדים שלי מתים על קציצות עוף, אז פתחתי את המקרר שלפתי את הירקות שהיו בו וניגשתי לעבודה.
View this post on Instagram
תוך פחות משעה היה סיר משגע על הגז, קציצות עוף שמנמנות ומתובלות שכשכו להן ברוטב של עגבניות שרי ותפוחי אדמה עם קצת לימון כבוש. על השיש עמד גם תרד שטוף והתלבטתי אם להוסיף אותו לרוטב, אבל עוד לפני שהספקתי נכנסו הביתה שלושה בנים גוועים ברעב…
מהר ערכתי שולחן ואכלנו קציצות עוף ברוטב עגבניות שרי ותפוחי אדמה, ארוחה שלמה בסיר אחד, מנה משגעת, קציצות כמו שאני אוהבת.
רוצים עוד רעיונות לקציצות? נסו את המתכון שלי לקציצות עם אפונה ושומר
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
קציצות:
750 ג פרגית טחון
2-3 פרוסות לחם רטוב וסחוט היטב
2-3 גבעולי בצל ירוק
חופן כוסברה
1 בצל
2 שיני שום
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 כרשה
2-3 גבעולי סלרי
3-4 שיני שום
2 כוסות עגבניות שרי
8-10 תפ"א בייבי
1-2 כף לימון כבוש
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מכינים את הירוקת לרוטב: פורסים דק את הכרשה, סלרי ושום
- חוצים את העגבניות לאורך
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים לאורך
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק מאוד (אפשר גם לטחון במעבד מזון) לחם סחוט, כוסברה, בצל ירוק, בצל ושום ומעבירים לקערה
- מוסיפים את העוף הטחון, הביצה מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
- בסיר שטוח ורחב מחממים 3-4 כפות שמן זית
- כשהשמן חם צורבים את הקציצות עד שהן מזהיבות היטב משני הצדדים
- מוציאים את הקציצות לצלחת
- לאותו הסיר (אין צורך לנקות) מוסיפים 2-3 כפות שמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים את הכרשה, סלרי והשום ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק עד שהכרשה מתרככת
- מוסיפים עגבניות שרי, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב כ6-7 דק
- מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים, לימון כבוש ותפוחי אדמה, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר ומנמיכים להבה ומבשלים כ20 דק
- מסדרים את הקציצות בסיר (הרוטב אמור להגיע עד מחצי מגובה הקציצות, אם צריך אפשר להוסיף עוד מעט מים)
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ30 דק (במחצית זמן הבישול מומלץ להפוך את הקציצות בתוך הרוטב
הערות ושדרוגים:
- קציצות עוף מכינים רק מפרגיות טחונות! אל תתפתו להשתמש בחזה… הקציצות יצאו לכם יבשות
- לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר את הלחם בתפוח אדמה מגורד בפומפייה וסחוט היטב, או בקמח תירס (פולנטה)
- מי שאוהב חריף שיוסיף פלפל חריף בלי להתבייש (אפשר לתוך המסה של הקציצות ואפשר ישר לתוך הרוטב)
- לשדרוג נוסף וטעימי אפשר ב5 דר האחרונות של הבישול להוסיף לסיר גם חופן תרד שטוף או חופן שעועית ירוקה
הי תמרה! באיזה לימון כבוש את משתמשת?
האמת? כל פעם משהו אחר…. ממש מה שאני מוצאת בסופר/בשוק… אין לי מותג ספציפי
ווואאאאוווו נראה מעולה. אני במקום לחם (בגלל "ילדים" שסופרים קלוריות) מגרדת קישוא וסוחטת טוב.
שלום תמרהה, אשמח לדעת האם את מעבירה סדנאות בישול אסייאתי והיכן
תודה אורלי פלד
היי אורלי! אני מעבירה סדנאות בישול אסייאתי במשק יעקבס… כל הפרטים על הסדנאות נמצאים באתר של המשק