קציצות דגים עם חזרת? את מתכוונת לגפילטע פיש? אז זהו, שלא…
כבודו של הגפילטע במקומו מונח. אבל עם כל הכבוד, אפשר גם אחרת. חזרת זה טעים נורא, וקציצות דגים זה טעים נורא. אז למה משדכים את החזרת רק לגפילטע?
אני מורדת במוסכמות ומשדכת את החזרת המתקתקה עם החריפות העוקצנית לקציצות דגים מתובלות, צרובות במחבת, פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים!
מנה ראשונה נהדרת לחג, או למי שכמוני חושק בקציצות דגים עם חזרת כל השנה!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מחפשים רעיונות נוספים לקציצות דגים? מה דעתכם על קציצות דגים עם עגבניות ושומר
מצרכים לקציצות דגים:
750 ג פילה דג ים טרי טחון
1/2 צרור כוסברה
1 בצל לבן
1 שן שום
2 כפות שמן זית
קליפה מגוררת מלימון 1
מלח
פלפל שחור
שמי זית לטיגון
לחזרת:
3 סלקים בינוניים
50 גר שורש חזרת טרי
כף חומץ בן יין
1 כפית סוכר
מלח
הוראות הכנה:
מכינים את החזרת:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים אותם כ40 דק עד שהם מתרככים
- מוציאים את הסלקים מהתנור ומניחים בצד להתקרר
- קולפים את שורש החזרת בעזרת קולפן
- מגרדים את שורש החזרת על פומפייה דקה
- קולפים את הסלקים ומגרדים גם אותם על פומפייה דקה
- שמים את החזרת המגוררת והסלקים המגוררים בקערה, מוסיפים את החומץ, מלח וסוכר ומערבבים היטב
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
מכינים את הקציצות:
- במעבד מזון שמים את הכוסברה, בצל, שום ושמן זית וטוחנים למחית אחידה
- מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים את הדג הטחון, קליפת לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות
- מוציאים את התערובת מהמקרר ובנשים משומנות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי גולף
- במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן זית
- כשהשמן חם פוחסים מעט את הקציצות ומטגנים אותן כ3-4 דק מכל צד עד שהם משחימות
- לפני ההגשה מניחים על כל קציצה תלולית של חזרת