קציצות כרובית עם גבינה
מצרכים:
1 ראש כרובית
8 עלי מרווה
250 ג' גבינת ריקוטה
100 גר גבינת פרמזן מגוררת
1 בצל סגול
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
לציפוי:
2 ביצים
פרורי לחם
50 גר גבינת פרמזן
6 עלי מרווה
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
- מנקים את הכרובית ומפרידים לפרחים
- מבשלים את פרחי הכרובית בהרבה מים ומלח כ10 דק
- מסננים את הכרובית ומועכים אותה לפירה לא חלק לגמרי
- קולפים וקוצצים את הבצל דק
- קוצצים את המרווה
- לתוך פירה הכרובית מוסיפים את המרווה, גבינות, בצל, שום, שמן זית, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות
- מכניסים את הקציצות ל15 דק לפריזר
- בצלחת עמוקה טורפים את הביצים
- בצלחת עמוקה נוספת מערבבים את פרורי הלחם, פרמזן, מרווה, מלח ופלפל
- מחממים שמנ"ז במחבת גדולה
- טובלים כל קציצה בביצה ואז בתערובת פרורי הלחם
- מטגנים את הקציצות עד שהן זהובות ופריכות