שניצל ברוקולי
800 גרם ברוקולי מופרד לפרחים
1 בטטה גדולה
2 ביצים
150 ג גבינה בולגרית
2 שיני שום כתושות
4/3 כוס קמח כוסמין או שיבולת שועל
3\1 צרור עירית קצוצה
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם או פנקו
3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- קולפים את הבטטות ועוטפים אותן בנייר כסף. אופים את הבטטות כ30-4 דקות עד שהן מתררכות
- מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות
- מעבירים את הבטטות לקערה ובעזרת מזלג מועכים אותן לפירה
- בסיר גדול עם הרבה מים רותחים מבשלים את פרחי הברוקולי כ10 דקות עד שהם מתרככים
- מסננים את הברוקולי ומוסיפים לקערה עם הבטטות
- מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- בידיים משומנות במעט שמן זית יוצרים קציצות שמנמנות אך פחוסות
- מצפים את הקציצות בפרורי לחם מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית המרופדת
- זולפים מעל הכל מעט שמן זית
- אופים כ15-20 דק עש שהשניצלים זהובים