תבשיל לחי עם פלפלים וחומוס
תבשיל לחי עם פלפלים וחומוס

שומעים את זה…? תקשיבו טוב טוב…. זה חורף! הוא הגיע! כמה חיכיתי לו! ואם חורף אז תבשילים מחממים, חמים, ריחניים. והיום תבשיל בשר עם פלפלים וחומוס, נו אתם יודעים כזה שכייף לנגב עם חלה.

הסופ"ש בפתח, והגשם כאן כדי להישאר לפחות כמה ימים (או ככה לפחות הבטיחו בתחזית..), גם יש סגר בחוץ, והכל קצת מדכדך ופיכסי. אז אני בוחת להסתכל על חצי הכוס המלאה: גשם בחוץ = הסתגרות בבית, בישולים, מוזיקה, התכרבלות, משפחה וחום.

אני כל כך אוהבת חורף.

אז תכינו לכם איזה סיר סיר חם וטעים, של תבשיל בשר עם פלפלים וחומוס, תכינו גם חלה, ותהנו מהסופ"ש החורפי.

כמעט שבת שלום

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1 ק״ג בשר לחי

1/4 כוס שמן זית

8 שיני שום

1 בצל לבן

1 כף גרגרי כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

5 פלפל סודני

3 כוסות גרגרי חומוס שהושרו במים 12 שעות

5 פלפלים קלויים

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
  • כשהשמן חם מוסיפים את השום, הבצל והתבלינים ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך
  • מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן כ2-3 דק נוספות תוך ערבוב
  • מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים
  • פורסים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות
  • אחרי שעתיים מוסיפים את גרגרי החומוס ורצועות הפלפלים הקלויים לסיר ומערבבים היטב
  • מביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים נוספות

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש באיזו פפריקה שאוהבים, אפשר גם לשלב בין פפריקות שונות
  • אני אוהבת להשתמש בבשר לחי, אבל כל נתח שמתאים לבישול ארוך יעשה פה עבודה נהדרת
  • אל תוותרו על הפלפלים הקלויים! הם נהדרים ומקלילים קצת את המנה. אם אין לכם פלפלים קלויים אפשר להשתמש ברצועות של גמבה או פלפל שושקה, אבל אז מומלץ להכניס אותן כבר בשלב טיגון הבצל
  • אפשר להוסיף לסיר גם פלפלים יבשים (מתוקים או חריפים)
  • אם לא השרתם חומוס מראש, אפשר להשתמש בחומוס קפוא ולהכניס אותו לסיר בשעה האחרונה של הבישול
Share:
  • 3121
  • 0
  • 2

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *