רושטי
צילום: שי נייבורג

אצלי בבית (כבר בטח סיפרתי) מאוווד אוהבים תפוחי אדמה. סימון הוא הולנדי ששם תפוחי אדמה זה אחד מאבות המזון העיקריים… אין ארוחה בלי תפוחי אדמה. לבושתם של ההולנדים אף על פי שהתפודים הם מרכיב מרכזי וחשוב בתפריט, הם משתמשים בו לרוב בצורות מעטות ומשעממות (תפוחי אדמה מבושלים במים צ'יפס, או פירה) ולא מייצרים מחומר הגלם הנהדר הזה מגוון מעניין.

אצלי בבית אם כן אוכלים הרבה תפוחי אדמה, אבל אני, זו שמשתעממת הכי בקלות מסרבת להיצמד לקלאסיקות של תפוחי האדמה ומשתדלת לאלתר, לגוון ולאתגר את המנות שאני מכינה מהם.

רושטי היא בעצם לביבה שוויצרית ענקית. הגודל שלה הוא מה שהופך אותה לחביבה עלי במיוחד. מצד אחד חסכונית בזמן ובעבודה, ומצד שני עושה רושם חגיגי במיוחד. במקום לכדרר ולטגן הרבה לביבות קטנות, ברושטי שמים את כל תפוחי האדמה המגורדים במחבת אחת גדולה ובעצם מטגנים לביבה XL, או לביבה משפחתית. אחר כך פורסים אותה ממש כמו עוגה ומגישים עם שמנת חמוצה, עירית, ביצת עין או סלמון מעושן. פשוט תענוג.

גם ברושטי אפשר כמובן לגוון ולהוסיף לבלילה עשבי תיבול או גבינה, לערבב את תפוחי האדמה עם ירקות אחרים בעצם כמעט כל דבר יכול להיכנס לרושטי.

היא פריכה מבחוץ, ונימוחה מבפנים, היא פשוטה להכנה והיא כל כך כל כך טעימה. היא ממש סוגרת לכם פינה של ארוחת ערב קלילה ביומיום, או כתוספת משובחת למנה עיקרית בכל ארוחה חגיגית.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

4 תפוחי אדמה

2\1 צרור עירית

2 ביצים

200 גר' גבינה מגוררת

מלח

פלפל

שמן זית

 

להגשה:

קרם פרש או יוגורט

עירית

 

הוראות הכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפייה, סוחטים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה
  • קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב
  • מחממים במחבת בינונית 2-3 כפות שמן זית
  • יוצקים את התערובת לתוך המחבת ומשטחים לשכבה אחידה
  • מטגנים כ4-5 דק על להבה בינונית עד שהתחתית משחימה
  • מניחים צלחת על המחבת בזהירות הופכים את הרושטי על הצלחת
  • מגליצ'ים את הרושטי חזרה לתוך המחבת עם הצד השחום כלפי מעלה
  • מטגנים כ4-5 דק גם את הצד השני
  • מעבירים לצלחת הגשה
  • מגישים עם קרם פרש ועירית קצוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף לתערובת הרושטי תוספות לפי מה שאוהבים! (אפונה, בצל ירוק, פטרוזיליה, פטריות, גבינות וכו')
  • אפשר לגוון גם בתופסות שאיתן מגישים את הרושטי (סלמון מעושן, ביצה עלומה, אספרגוס, פטריות וכו'…)
  • אפשר כמובן להכין מיני רושטי – כמו לביבות של חנוכה.
  • אפשר להכין רושטי תנור – כמו פשטידה – לשטח את התערובת בתבנית חסינת חום מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד שהחלק העליון שחום, והרושטי מרגיש יציב ומוצק.
Share:
  • 5043
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *