רוסטביף עם תפוחי אדמה
רוסטביף עם תפוחי אדמה

רוסטביף עם תפוחי אדמה. הכי קל, הכי טעים, הכי חגיגי.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1.2 ק"ג נתח סינטה

1 ק"ג תפ"א קטנים חצויים לאורכם

שמנ"ז

3-4 שיני שום כתושות

2 כפות עלי טימין

4-5 עלי מרווה קצוצים

2 כפות עלי רוזמרין קצוצים

מלח

פלפל שחור

שמן זית

 

 

הוראות הכנה:

 

  • מחממים תנור לחום של 130 מעלות
  • בסיר גדול עם הרבה מים רותחים מבשלים את תפוחי האדמה כ20 דק
  • מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית חסינת חום
  • במחבת גדולה מחממים 4-5 כפות שמנ"ז
  • ממליחים ומפלפלים את הבשר מכל צדדיו
  • כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר כ4-5 דק מכל צד עד שהוא שחום
  • בקערית מערבבים 1/4 כוס שמן זית, את הטימין, רוזמרין, מרוה, שום, מלח, ופלפל שחור
  • יוצקים את תערובת התיבול על תפוחי האדמה והבשר, מורחים היטב עם הידיים כך שהתיבול יצפה היטב את תפוחי האדמה והבשר
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ואופים כ60 דק
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את התנור למצב גריל ו200 מעלות
  • מוציאים את הבשר מהתבנית למנוחה
  • מחזירים את תפוחי האדמה ללא כיסוי לתנור לכ10-15 דק עד שהם שחומים ופריכים

 

הערות ושדרוגים

  • את הבשר מומלץ להוציא מהמקרר כ1-2 שעות לפני תחילת הבישול. בשר קר ישר מהמקרר נוטה להתכווץ ולהתקשות במהלך הצלייה.
  • המתכון הוא לנתח במשקל של 1-1.2 ק"ג לדרגת עשייה רייר. אם הנתח שלכם גדול יותר, או אם אתם אוהבים לדרגת עשייה אחרת מומלץ להשתמש בטבלה בשביל להתאים את זמן הצלייה.
  • אפשר להשתמש בנתחים אחרים שמתאימים לצלייה כמו אנטריקוט או פיקנייה
  • אפשר להכין יום קודם ולחמם לפני ההגשה

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *