קרפ בסיסי מושלם
קרפ בסיסי מושלם

קרפ, קרפ, קרפ… מי לא אוהב קרפ?

כשהייתי ילדה, אחרי פעולות בצופים כולם היו הולכים לפיצרייה לאכול סלייס פיצה… ואני? אני הייתי הולכת לדוכן שליד, שהיה מכין קרפ, אבל לא סתם קרפ, אל קרפ מושלם… קרפ מלוח או קרפ מתוק אני לא מפלה, בכל יום בכל שעה, אם יש קרפ טוב בסביבה אני בעניין.

כתבתי לי השבוע רשימה של מתכונים שאני רוצה לצלם לבלוג… בין המתכונים היו גם קרפ סוזט ועוגת קרפים משגעת, אבל אז שמתי לב, לבושתי, שאת ה – מתכון לקרפ עדיין לא העלתי לבלוג! וזה מתכון של קרפ שמצד אחד הוא הכי בסיסי וקל ומצד שני כל כך  כל כך טעים! מהר מהר תיקתקי ערמת קרפים מפוארת (וצילמתי! כמובן שצילמתי!)

אם תחפשו בגוגל "מתכון לקרפ", יעלו לכם המון מתכונים, חלקם אפילו מעולים. אבל תסמכו עלי כשאני אומרת לכם שלי יש מתכון של קרפ מנצח, מתכון לקרפ שאין שני לו… אז הנה הוא לפניכם: ה – מתכון לקרפ בסיסי מושלם, קרפ הכי טעים שאכלתם, מתכון מנצח. קרפים מתוקים לשבת בבוקר, או קרפים מלוחים לארוחת ערב, כל יום הוא יום טוב לקרפ.

 

 

קרפ מתכון בסיסי
קרפ מתכון בסיסי

 

מתכון לקרפ זה רעיון מושלם לארוחת בוקר מפנקת… רוצים עוד רעיונות שווים לארוחת בוקר? נסו את המתכון שלי לרייס פודינג

הכנתם קרפ? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

1 כוס קמח לבן

1 כוס חלב

2 ביצים

30 ג חמאה מומסת

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח

 

הוראות הכנה:

  • בקערה גדולה טורפים יחד חלב, ביצים, חמאה מומסת, סוכר וניל ומלח לתערובת אחידה
  • מנפים פנימה את הקמח ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד (אם יש גושים, אפשר לטחון אותם מעט עם בלנדר מוט)
  • מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הדבקות (ראו הערה למטה במידה ואין לכם מחבת כזו)
  • כשהמחבת חמה יוצקים אליה כ1/4-1/3 כוס מהבלילה (תלוי בגודל המחבת) ומטלטלים את המחבת בתנועה סיבובית כך שהבלילה מצפה את תחתית המחבת בשכבה אחידה ודי דקה
  • מטגנים את הקרפ כ2 דק עד שחלקו התחתון מזהיב
  • הופכים ומטגנים כ 2 דקות נוספות
  • מגישים עם תופסות שאוהבים

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לשמור את הבלילה במקרר יום-יומיים ולטגן בבוקר קרפים טריים
  • אם הבלילה מסמיכה מעט במהלך העבודה אפשר בזהירות להוסיף לה 1-2 כפות חלב ולערבב היטב
  • אם אין לכם מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, אפשר להשתמש במחבת רגילה ולשמן אותה במעט חמאה
  • לקרפ מלוח: מפחיתים את כמות הסוכר בבלילה ל1 כף ומגישים עם תספות מלוחות שאוהבים (אפשר גם להוסיף לתוך הבלילה של הקרפ עשבי תיבול, או גבינה מגוררת)
Share:
  • 13306
  • 4
  • 1

4 thoughts on “קרפ בסיסי מושלם”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *