קרמבל נקטרינות
קרמבל נקטרינות

אני משוגעת על פירות של קיץ! מחכה כל החורף לרגע הזה שיתחילו משמשים, אפרסקים, שזיפים ונקטרינות. לא אומרת לא למלון, אבטיח, מגנו, זוללת בתאווה דובדבנים וענבים.

חוץ מלאכול אותם סתם ככה ישר מהמקרר, אני גם עושה בפירות קיץ כל מיני שימושים… החל מסלט איטריות שעועית עם סלמון ומנגו, ועד העוגת של אמא שלי שהיא העוגת שזיפים הכי טעימה בעולם.

השבוע נשארו לי על השיש כמה נקטרינות יתומות. מיד ידעתי: הנקטרינות האלו יהפכו לקרמבל משגע. כי מה צריך בחיים האלו יותר מקערה של פירות קיץ חמצמצים מזוגגים בכל טוב ומעליהן שכבה של פרורי בצק פריכים?

אולי גם קצת גלידה וניל… וזהו.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

8  נקטרינות

מיץ וקליפה מ1 לימון

3/4 כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס קורנפלור

 

 

מצרכים לבצק:

1.5 כוס קמח לבן

1/2 כוס סוכר חום

125 ג חמאה קרה

מעט מלח

 

להגשה:

גלידה וניל או שמנת חמוצה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • חותכים את הנקטרינות ל1/6 (ונפטרים מהגרעין)
  • מוסיפים מיץ וקליפת לימון, סוכר וניל ומערבבים היטב
  • מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים
  • מעבירים את התערובת לכלי חסין חום ומיישרים לשכבה אחידה
  • מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את על מרכיבי הבצק ומעבדים בפולסים קצרים לפירורים
  • מפזרים את פרורי הבצק בשכבה אחידה על הנקטרינות
  • אופים כ35-45 דק עד שהפרורים פריכים וזהובים
  • מגישים עם גלידה וניל או שמנת חמוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • כשיש נקטרינות צהובות אני עושה איתן הכלללל אני תה על נקטרינות צהובות. אבל כמובן שאפשר להכין קרמבל מכל פרי שאוהבים, ואפילו פירות קפואים יעשו את העבודה.
  • אפשר להמיר 1/2 כוס קמח מהבצק בשיבולת שועל דקה. זה נותן טעם נהדר וגם אקסטרה פריכות
  • אני אוהבת הרבה פירות ויחסית שכבה דקה של קרמבל. אם אתם אוהבים יותר בצק, אפשר להגדיל כמויות של הקרמבל.
Share:
  • 2739
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *