מה נפלת עלינו עכשיו עם קראק פאי? קראק פאי זה כזה ישן… כן, כן, זה ישן, אבל כלללל כך טעים! לא יכולתי להמשיך לסדר היום בלי שיהיה מתכון של קראק פאי בבלוג.
בגזרת העוגיות יש מבחינתי מלכה אחת: עוגיית שיבולת שועל (למרות שאני משתדלת לא להפלות ודואגת לאכול מכל העוגיות באופן שווה…) אז כששמעתי על פאי שעשוי מעוגיית שיבולת שועל, ידעתי שזו תהיה אהבה ממבט ראשון. ואכן קראק פאי ואני חברים עוד מהמפגש הראשון שלנו.
נכון, הפאי הזה הוא מתוק להחריד, שמנתי ועשיר ואני לרוב אוהבת את העוגות שלי קלילות יותר. אבל התחתית של הפאי, זו שעשויה מעוגיית שיבולת שועל אהובתי, היא היא זו שהופכת אותו לכל כך טעים, מאזנת את המתיקות של המילוי, נותנת קראנץ בביס ובאופן כללי שובה את ליבי בכל ביס מחדש.
אז קראק פאי, מה אתה? מי אתה? מה יש לנו בעצם? תחתית פריכה מפרורי עוגיית שיבולת שועל, מילוי קרמי מתוק ועשיר ושמנת חמוצה קרה שמרעננת את כל הסיפור הזה.
לא סתם קוראים לפאי הזה קראק פאי, הוא ממכר אני מזהירה, ההכנה והאכילה על אחריותכם בלבד, ראו הוזהרתם.
רוצים עוד רעיונות לעוגות מושחתות? תנסו את המתכון שלי לטארט יוזו או לפאי תפוחים הולנדי עם רוטב טופי מושלם
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לעוגית שיבולת שועל:
80 ג חמאה רכה
4 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
1 ביצה גדולה
1 כוס שיבולת שועל עבה
1/3 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
מעט מלח
מצרכים לתחתית:
50 גר' חמאה רכה
מצרכים למלית:
100 ג' סוכר לבן
100 ג' סוכר חום כהה
1/2 כפית מלח
100 ג' חמאה מומסת
80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
להגשה:
שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- מכינים את העוגייה: בקערה שמים את החמאה, שני סוגי הסוכר ומערבבים היטב
- קוצצים את הפקאנים
- מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים של העוגייה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- בידיים רטובות משטחים את התערובת על תבנית התנור לעובי של כ1/2 ס"מ, אין צורך להקפיד על הצורה של העוגייה
- מכניסים לתנור לכ15-20 דק' עד שהעוגייה מזהיבה
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (משאירים את התנור דולק)
- מכינים את תחתית הפאי: מפוררים את העוגייה לפרורים קטנים מאוד (מומלץ להעזר במעבד מזון או בלנדר מוט)
- ממיסים את החמאה מוסיפים אותה לפרורים ומערבבים היטב
- מעבירים את הפרורים לתבנית פאי או תבנית קפיצית
- בעזרת תחתית של כוס מהדקים את הפרורים לתחתית התבנית ולדפנות
- מעבירים למקפיא עד שהמילוי מוכן
- מכינים את המילוי: בקערה שמים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- מוציאים את התבנית מהפריזר ויוצקים אליה את המילוי
- אופים כ30 דק, מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ15-20 דק עד שהמלית מקבלת גוון שחום יפה ומתייצבת אך עדיין מעט רוטטת במרכז
- מצננים לחלוטין
- מגישים עם שמנת חמוצה
הערות ושדרוגים:
- הפקאן והקינמון שבעוגייה לא מופיעים במתכון המקורי והם תוספת שלי, אם לא בא לכן עליהם אפשר לוותר (למרות שלדעתי אין עוגיית שיבולת שועל בלי פקאן וקינמון…)
- המלח הוא חשוב כי הפאי כולו מתוק מאוד והמלח מאזן את המתיקות. אל תוותרו עליו בשום אופן!
- אפשר לאכול את הקראק פאי כמו שהוא, אבל כאמור הוא מתוק מאוד… לכן אני אוהבת להגיש אותו עם שמנת חמוצה (או קרם פרש) שמקלילים קצת את המתיקות
תודה על המתכון חיפשתי במתכון ולא מצאתי גודל תבנית?
את לט משתמשת באבקת חלב?
מתאים לתבנית 26 או 28.
אני לא משתמשת באבקת חלב (: