קציצות קיפודים ברוטב לימון ואפונה
קציצות קיפודים ברוטב לימון ואפונה

קציצות קיפודים זו אחת המנות הראשונות שהכנתי בתכנית בישול… זו אחת המנות האהובות עלי. אבא שלי היה מכין אותה אצלנו בבית לא מעט (יש לו אפילו, גם גרסה סינית של קיפודים מאודים). חוץ מזה שזו פשוט מנה טעימה לאללה, יש משהו כייפי בקיפודים האלו… הסיר נראה משגע עם קציצות קיפודים צפופות,מין מראה חגיגי כזה… וכשאוכלים את הקציצות האלו הן נימוחות, האורז עדין ומתובל ומופרד אחד אחד (גם בתוך הקיפוד וגם מחוצה לו), אני אוהבת גם להוסיף לרוטב אפונה, כי למה לא בעצם…?

זה מתכון שמבוסס על מנה פרסית קלאסית (שפטה ברנז'י) שאני אף פעם לא מצליחה לבטא כמו שצריך, והואכל הפרסי כידוע הוא נהדר… אל תיבהלו מכמות המרכיבים, ואל תטעו, יש פה בעיקר המון עשבי תיבול שהרי אוכל פרסי ידוע בירוקים שלו, וזה מה שהופך אותו לכל כך טעים.

כמישהי מספרת שהיא "העמידה סיר" אני ישר מדמיינת את הסיר הזה, עם הקיפודים. אין יותר בית מזה, ואין יותר טעים.

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני קיצות שווים? תנסו את המתכון שלי לקציצות עם פתיתים ואפונה – בסיר אחד

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

קציצות קיפודים.
קציצות קיפודים

מצרכים לקציצות:

750ג פרגית טחון

3 שיני שום

1 צרור כוסברה

1 צרור שמיר

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס פטרוזיליה

4-5 גבעולי בצל ירוק

קליפה מגוררת מלימון 1

2 כפות קמח חומוס

300 ג אורז בסמטי או פרסי

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לרוטב:

5 כפות שמן זית

1 כפית כורכום

1 בצל גדול

1 כרשה בינונית

4 גבעולי סלרי

3 שיני שום

1.5 ליטר ציר עוף או מים

מיץ מ1 לימון

קליפה מגורדת מלימון 1

400 ג אפונה קפואה

1 כפית שטוחה סוכר

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • משרים את האורז בקערה עם הרבה מים קרים למשך כ30 דק.
  • מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל, שום ועבי התיבול
  • בקערה גדולה מערבבים היטב לתערובת אחידה את העוף הטחון, קמח חומוס, תערובת עשבי התיבול וגרידת לימון, מכסים ומכניסים למקרר לכ30 דק
  • בנתיים מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים את הבצל, הכרשה, גבעולי סלרי והשום.
  • בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הכורכום, הבצל, הכרשה, גבעולי סלרי והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתחיל להזהיב
  • מוסיפים את ציר העוף (או המים) מיץ וקליפה מלימון, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
  • מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומוסיפים לה 1/2 מכמות האורז ומערבים היטב לתערובת אחידה
  • את החצי הנותר של האורז מעבירים לקערה
  • מכדררים מהתערובת כדורים בגודל של כדור גולף ומהדקים היטב.
  • מגלגלים כל כדור בתוך הקערה עם האורז, כך שהאורז מצפה את כל הכדור, ומניחים על מגש
  • מביאים שוב את הרוטב לרתיחה
  • מוסיפים לסיר עם הרוטב את האפונה
  • מסדרים את כדורי העוף המצופים אורז בתוך הרוטב סביב סביב
  • מבשלים את הכדורים ברתיחה עדינה ללא מכסה כ10 דק
  • מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ40 דק. חשוב: אסור בתכלית האיסור לפתוח את הסיר באמצע!

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף לרוטב גם לימון פרסי חצוי או כף לימון כבוש.
  • אני הכי אוהבת קיפודים מעוף, אבל אפשר בהחלט להכין את הקיפודים גם מבשר טחון
Share:
  • 17035
  • 4
  • 5

4 thoughts on “קציצות קיפודים ברוטב לימון ואפונה”

  1. היה מעולה. הנכדים שלי מאוד אהבו. כי ילדים אוהבים מתוק האופנה והתירס מעולה תירס עם מתוקים.

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *