קציצות עם אפונה ושומר
קציצות עם אפונה ושומר

אני חובבת קציצות ידועה, קציצנית מדופלמת, אוהבת קציצות מכל הסוגים, המינים, העדות, הצבעים והגדלים, בשר, עוף, דגים, ירק, קציצות צמחוניות, טבעוניות… הכל הולך.

אבל יש מתכונים שהם קלאסיקות מבחינתי, שאני לא אוותר עליהם בחיים, שאני תמיד אשמח להכין ולאכול אותם, ושהם הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהתפריט פה בבית… ככה למשל המתכון של קציצות ברוטב קובה סלק, או קציצות דגים ברוטב פלפלים חריף,וכמובן הקציצות הכי טעימות בעולם – קציצות עוף בכורכום ולימון.

בשבוע שעבר התיישבתי לעשות סדר בבלוג ובמחשב, למיין תמונות, לסדר מתכונים בתיקיות, למחוק את מה שכבר לא נחוץ. כמה הופתעתי לגלות שאחד המתכונים הכי הכי פופולארים פה בבית, אחד המתכונים שמלווים אותי הכי הרבה זמן, דווקא הוא, מעולם לא עלה לבלוג… נו באמת…

אז מהר קניתי מצרכים, וישבתי לכתוב את המתכון בצורה מסודרת, והרי הוא לפניכם: קציצות עם אפונה ושומר. אחד ממתכוני הקציצות הכי טובים שלי (אם לא ה..), אחד האהובים עלי ועל שלושת הדובים שלי.

זה מתכון מנצח, די פשוט להכנה (אל תתנו לרשימת המרכיבים לבלבל אתכם), מתכון כזה שכולם אוהבים, גדולים כקטנים, מתכון שתמיד משמח למצוא על השולחן.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לקציצות:

750 ג בשר טחון

2 ביצים

1/2 צרור  כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 כוס קמח תירס או פרורי לחם

1 בצל לבן

3 שיני שום

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לתבשיל:

1/4 כוס שמן זית

1 כף פפריקה

1 כפית כפית כורכום

2 בצל לבן

5-6 שיני שום

2 כרשות קטנות

4-5 גבעולי סלרי

4 שומרים קטנים

מיץ וקליפה מלימון

400 גר אפונה קפואה

1 כף לימון כבוש

1/2 כפית פלפל לבן

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור

1 ליטר מים או ציר עוף

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: שמים את הבשר טחון, ביצים וקמח תירס בקערה
  • קוצצים דק את הבצל, שום ועשבי תיבול ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים לקערה את התבלינים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • מכינים את התבשיל: קוצצים את הבצל והשום
  • בסיר נמוך ורחב מחממים את שמן הזית
  • כשהשמן חם מוסיפים את הפפריקה והכורכום ומטגנים כ2 דק
  • מוסיפים הבצל והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתחיל להזהיב
  • פורסים את הכרשה וגבעולי הסלרי ומוסיפים לסיר, מטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק
  • חותכים את השומר לרבעים לאורך (אם השומר גדול אפשר לחתוך אותו ל1/6) ומוסיפים לסיר
  • מוסיפים את הלימון כבוש ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק
  • מוסיפים את המים, קליפה ומיץ מלימון, מלח, שני סוגי הפלפל והסוכר ומביאים לרתיחה
  • מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דק
  • מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים כ20 דק
  • מוסיפים לסיר את האפונה מסירים את המכסה ומבשלים כ10 דק נוספות
Share:
  • 1747
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *