קציצות עוף עם אפונה
קציצות עוף עם אפונה

קציצות עוף עם אפונה, על כך טעים, באמת שפשוט להכנה, מנה כזאת של בית שכולם אוהבים גם גדולים וגם קטנים.

זו מנה כמו שאני אוהבת, שאפשר לגוון בקלות. לגוון בירקות, אפשר לאפות במקום לטגן, אפשר קציצות גדולות או קטנות, מנה כזו שבקלות עושים בה שינויים ומתאימים אותה לטעם שלכם, לבית שלכם.

קציצות בשבילי זה הרגשה של בית, זה חמימות, זה אהבה (כי קציצות עושים באהבה או לא עושים בכלל). אני חובבת קציצות ידועה, ומכינה המון סוגים של קציצות, אבל דווקא משהו בפשטות של קציצות עוף עם אפונה, הוא אהוב עלי במיוחד, טעם של ילדות, טעם של זיכרון.

 

רוצים עוד רעיונות לקציצות עוף? תנסו את:הקציצות הכי טעימות בעולם – קציצות עוף בכורכום ולימון

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

 

מצרכים לקציצות:

750 ג' פרגיות טחונות

1 בצל לבן

2 קישואים

1 תפוח אדמה

2 שיני שום

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

2 ביצים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

 

לסיר:

1/4 כוס שמן זית

1 כ פפריקה (מתוקה או חריפה)

1 כפית כורכום

מים או ציר

1 כף גדושה לימון כבוש

מיץ וקליפה מלימון 1

1/2 כפית סוכר

600 ג' אפונה קפואה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מגרדים בפומפיה את הבצל, שום, קישוא ותפוח אדמה (אפשר גם לרסק בפולסים במעבד מזון), מעבירים לקערה גדולה. אם הירקות המגורדים מגירים הרבה נוזלים, סוחטים אותם היטב עם הידיים ונפטרים מהנוזלים.
  • קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים לקערה את יתרת מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בסיר שטוח ורחב שמים שמן זית, פפריקה וכורכום
  • כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות כ2-3 דק מכל צד, חשוב לטגן על להבה בינונית ולא גבוהה כדי לא לשרוף את התבלינים.
  • מוסיפים מים או ציר עד ל3/4 גובה הקציצות
  • מוסיפים לימון כבוש, מיץ וקליפת לימון, סוכר, מלח, ופלפל
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ15 דק
  • מוסיפים את האפונה מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ10 דק נוספות ללא מכסה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן, בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ20 דק
  • אפשר לצפות את הקציצות בפרורי לחם או בביצה וקמח לפני הטיגון
  • אפשר לגוון בירקות שמוסיפים לסיר (גזר, כרובית, שעועית ירוקה, ארטישוק ירושלמי, תפוחי אדמה וכו')
  • אם אוהבים חריף אפשר להשתמש ברוטב בפפריקה חריפה, ואם אוהבים ממש חריף אפשר להוסיף גם פלפלים חריפים פרוסים.

 

 

Share:
  • 24561
  • 8
  • 4

8 thoughts on “קציצות עוף עם אפונה”

    1. קמח? לא זו לא טעות (: אני לא מוסיפה קמח לקציצות….
      אני מוסיפה לקציצות או פרורי לחם או תפוח אדמה או ירקות כדי לשמור על אווריריות ורכות, במקרה הזה יש ירקות ותפוח אדמה.
      אם את מתכוונת לקימוח לפני הטיגון, גם פה זו לא טעות… הפעם טיגנתי את הקציצות ללא ציפוי, אם את אוהבת את כמובן יכולה לטגן את הקציצות בציפוי של קמח או של פרורי לחם….

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *