קציצות עוף ופתיתים בסויה ומייפל
קציצות עוף ופתיתים בסויה ומייפל

בדרך כלל כשאני מכינה אוכל, סיר כזה משפחתי גדול, חלק מהסיר נשאר עם למחר וסוגר לי פינה. הפעם קרתה תקלה… הכנתי סיר מושלם, קציצות עוף ופתיתים עם סויה ומייפל והסיר נגמר 5 דקות אחרי שהנחתי אותו על השולחן.

נראה לי שאהבו את זה… אין בררה אני אצטרך להכין את המנה הזו שוב ובקרוב. והשוס? הכל הכלי אחד בלי יותר מדי בלגאן.

קציצות עוף ופתיתים בסויה ודבש, תנסו עכשיו, תודו לי אחר כך…

 

 

 

רוצים עוד רעיונות למנות של קציצות? נסו את המתכון שלי לקציצות עוף ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם

 

מצרכים לקציצות:

750 ג פרגית טחונה

2-3 גבעולי בצל ירוק

2 ביצים

1/2 כוס פרורי לחם

1 כף סויה

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד על פומפייה דקה

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לסיר:

3 כפות שמן

1 בצל

2-3 שיני שום

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר

3 כוסות פתיתים

4.5 כוסות מים רותחים

1/4 כוס סויה

1/4 כוס מייפל או דבש

1 כפית שמן סומסום

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: שמים את העוף הטחון בקערה
  • קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן
  • כשהשמן חם צורבים את הקציצות כ3 דק מכל צד עד שהן מזהיבות
  • מוציאים את הקציצות לצלחת
  • קולפים וקוצצים דק את הבצל, שום והג'ינג'ר ומוסיפים לסיר (אין צורך לשטוף אותו)
  • מטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך והופך לשקוף
  • מוסיפים לסיר את הפתיתים ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק
  • מסדרים את הקציצות בסיר
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה
  • מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ30-40 דק

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש באיזה סוג פתיתים שאוהבים (אני הכי אוהבת לערבב כמה צורות)
  • אני הכי אוהבת להכין את המתכון הזה עם קציצות עוף, אבל אפשר גם עם קציצות בשר או קציצות צמחוניות
Share:
  • 9494
  • 4
  • 1

4 thoughts on “קציצות עוף ופתיתים בסויה ומייפל”

  1. תודה רבה
    האם אפשר לוותר על המייפל אם רוצים פתיתים בלי מתיקות? האם משאירים במקרה כזב רגיל את שאר המצרכים? תודה

    1. אפשר בהחלט לוותר על המייפל ולהשאיר את שאר המרכיבים… אני כן ממליצה לטעום את הנוזל לפני שסוגרים את הסיר ומבשלים את הפתיתים… יכול להיות שבשביל לאזן את הסויה כן תרצי להוסיף מעט מייפל או דבש (שלא יתנו מתיקות גדולה לתבשיל, אבל כן יאזנו את המליחות של הסויה)

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *