קציצות ברוקולי ובטטה
קציצות ברוקולי ובטטה

שניצל ברוקולי

800  גרם ברוקולי מופרד לפרחים

1 בטטה גדולה

2 ביצים

150 ג גבינה בולגרית

2  שיני שום כתושות

4/3 כוס קמח כוסמין או שיבולת שועל

3\1 צרור עירית קצוצה

1  כפית מלח

פלפל שחור גרוס

4  כפות שמן זית

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם או פנקו

3  כפות שמן זית

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • קולפים את הבטטות ועוטפים אותן בנייר כסף. אופים את הבטטות כ30-4 דקות עד שהן מתררכות
  • מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות
  • מעבירים את הבטטות לקערה ובעזרת מזלג מועכים אותן לפירה
  • בסיר גדול עם הרבה מים רותחים מבשלים את פרחי הברוקולי כ10 דקות עד שהם מתרככים
  • מסננים את הברוקולי ומוסיפים לקערה עם הבטטות
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה
  • בידיים משומנות במעט שמן זית יוצרים קציצות שמנמנות אך פחוסות
  • מצפים את הקציצות בפרורי לחם מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית המרופדת
  • זולפים מעל הכל מעט שמן זית
  • אופים כ15-20 דק עש שהשניצלים זהובים
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *