קציצות ברוטב עגבניות
קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות זו קלאסיקה, ואני מאמינה שקלאסיקות צריך ללמוד פעם אחת ולתמיד איך להכין בצורה מדוייקת.

יש המון גרסאות לקציצות כאלו ברוטב עגבניות, וכמו שאתם מכירים אותי אני אוהבת לגוון ולשנות אז למטה בהערות של המתכון יש מלא אפשרויות לשינויים ושדרוגים…

אם תעקבו אחרי ההוראות במדוייק, אני מבטיחה שיצאו לכם קציצות רכות, עסיסיות, טעימות ברוטב אדום משגע.

עכשיו תגידו לי… יש מישהו שלא ישמח לצלחת מהבילה של תבשיל קציצות ברוטב עגבניות, קציצות שמנמנות ועסיסיות מתובלות וטעימות ברוטב אדום קטיפתי? כי אין יותר טעים מקציצות, וקציצות ברוטב עגבניות זו קלאסיקה מנצחת. רק אל תשכחו איזה פירה בצד או חלה לנגב את הרוטב.

 

מחפשים רעיונות נוספים למתכוני קציצות? תנסו את המתכון שלי לקציצות עוף עם אפונה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לקציצות:

750 ג' בשר טחון

2 בצל לבן

1 צרור פטרוזיליה

5 שיני שום

2 ביצים

1/2 כוס פולנטה או פרורי לחם

מלח

פלפל שחור

 

לטיגון:

שמן זית או שמן תירס

2 ביצים

1 כוס קורנפלור או קמח

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

10 עגבניות

6-7 שיני שום

1 כף סוכר

מלח

פלפל שחור

2 כוסות מים

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את תערובת הקציצות: קולפים וקוצצים את הבצל והשום, קוצצים את הפטרוזיליה.
  • שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ1 ס"מ
  • שמים בכלי עמוק את הקורנפלור ובכלי עמוק נוסף את הביצים
  • כשהשמן חם, טובלים כל קציצה בביצה ואז בקורנפלור
  • מטגנים את הקציצות כ3 דק מכל צד, עד שהן מזהיבות
  • מוציאים לצלחת עם נייר סופג
  • מכינים את הרוטב:קולפים וקוצצים את העגבניות
  • פורסים את השום לטבעות דקות
  • בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית
  • מוסיפים את השום ומטגנים כ1-2 דק
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ2-3 דק נוספות
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה
  • מכסים את הסיר ומבשלים כ10 דק
  • מסדרים את הקציצות סביב סביב בתוך הרוטב, מכסים ומבשלים כ30 דק על להבה נמוכה

מומלץ להגיש עם פירה/אורז/פסטה או כל תוספת אחרת שאוהבים

 

הערות ושדרוגים:

  • את התיבול של תערובת הקציצות אפשר לטחון בפולסים במעבד מזון במקום לקצוץ ידנית.
  • אפשר להכין את תערובת הקציצות גם ערב קודם, או כמה שעות מראש ולשמור אותה במקרר, זה גם חוסך זמן, וגם הבשר סופג ככה את הטעמים של התיבול!
  • אפשר להוסיף לקורנפלור של הטיגון גם תיבול אם אוהבים (פפריקה, כורכום, וכו')
  • אפשר לוותר על שלב הציפוי והטיגון של הקציצות ואז יש שתי אפשרויות: להכניס אותן ככה לרוטב או לאפות אותן קודם כ10 דק על חום גבוה בתנור
  • מי שאוהב חריף, יכול ואפילו מומלץ להוסיף לרוטב 1-2 פלפלים חריפים קצוצים
  • אפשר לגוון ולהכין את הקציצות גם מפרגיות טחונות
  • אפשר להוסיף לרוטב גם ירקות שאוהבים (אפונה, שעועית ירוקה, קישואים, פרחי כרובית, תפוחי אדמה וכו'…)
Share:
  • 1286
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *