קציצות ברוטב דובדבנים חמוצים
קציצות ברוטב דובדבנים חמוצים

קציצות ברוטב דובדבנים חמוצים

מצרכים לקציצות:

1 ק״ג בשר טחון

1 צרור כוסברה

2 בצלים סגולים קטנים

2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר

1 כפית גרגירי כמון

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגירי כמון

8 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר

5-6 שיני שום

2 בצלים סגולים

2 צנצנות דובדבנים חמוצים מגולענים

2 כוסות מים או ציר

1 כף סוכר חום

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה
  • קוצצים דק את הכוסברה והבצל ומוסיפים לקערה
  • קולפים את הג׳ינג׳ר ומגרדים אותו דק בפומפייה ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים לקערה את גרגירי הכמון, הביצים מלי ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  • מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר שום ובצל
  • בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן
  • כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ2-3 דק
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
  • בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • מסדרים את כדורי הבשר סביב סביב בתוך הרוטב
  • מביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ30 דק

מגישים עם אורז

 

לגיוון אפשר לעשות את הקציצות מבשר כבש

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *