קציצות ברוטב דובדבנים חמוצים
מצרכים לקציצות:
1 ק״ג בשר טחון
1 צרור כוסברה
2 בצלים סגולים קטנים
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר
1 כפית גרגירי כמון
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
מצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף גרגירי כמון
8 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר
5-6 שיני שום
2 בצלים סגולים
2 צנצנות דובדבנים חמוצים מגולענים
2 כוסות מים או ציר
1 כף סוכר חום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה
- קוצצים דק את הכוסברה והבצל ומוסיפים לקערה
- קולפים את הג׳ינג׳ר ומגרדים אותו דק בפומפייה ומוסיפים לקערה
- מוסיפים לקערה את גרגירי הכמון, הביצים מלי ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר שום ובצל
- בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן
- כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ2-3 דק
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
- בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
- מסדרים את כדורי הבשר סביב סביב בתוך הרוטב
- מביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ30 דק
מגישים עם אורז
לגיוון אפשר לעשות את הקציצות מבשר כבש