קציצות בבצל
קציצות בבצל

אני חושבת שבסופו של דבר, אם אני ממש חייבת לבחור, אז קציצות זה המאכל האהוב עלי. אני תמיד שמחה לאכול קציצות, תמיד שמחה להכין קציצות ומבסוטית על כל מתכון קציצות חדש.

אז קבלו אותן בקולולולולולו. קציצות בבצל. כי בצד אחד קציצות זה הכי טעים בעולם, ומצד שני בצל מטוגן זה הכי טעים בעולם – אז חיברתי בין שני הצדדים.

האמת היא שזו הכלאה של שני מתכונים, כי כמו רוב המתכונים הטובים, זה מתכון שקרה בטעות…

אחד המתכונים האהובים אצלי בבית זה עוף בבצל. תבנית של עוף שחום ועסיסי ברוטב כזה של מלא בצל מטוגן. תאמינו לי, זה טעים צרחות.

ולפני כמה שבועות שני(!) הילדים היו חולים בבית, ואני כבר לא ידעתי מה קורה מימיני ומשמאלי, זיגזגתי בין שני ילדים מסמורטטים, מנוזלים שכל אחד רק רצה להתכרבל לבד עם אמא, בין מדחומים, תרופות ורופאים, בשלב הזה, המח – פירה.

והנה, הצלחתי להרדים את הילדים (את שניהם!) לשנ"צ, ואני נכנסת למטבח לתקתק צ'יק צ'ק אוכל, מהר מהר לפני שהם מתעוררים.

מכינה את כל הרוטב של הבצל, וזה לוקח זמן לטגן את הבצל כמו שצריך, פותחת את המקרר מחפשת את העוף, וקולטת שלא קניתי עוף, קניתי בשר טחון…

למרות שמרוב תסכול, כל מה שהתחשק זה לשבור את הכלים ולחפף את כל הבישולים האלה, התאפסתי על עצמי מהר, ונזכרתי שבעצם אני ממש אוהבת קציצות.

הכנתי מהבשר הטחון קציצות, שידכתי לרוטב של הבצל, והשאר… השאר היסטוריה.

מאז המתכון כבר עבר כמה שדרוגים, וגם מצאתי דרך לקיצור משמעותי של זמן ההכנה, והקציצות האלו, קציצות בבצל הפכו להיות מנה קבועה ואהובה אצלנו בבית.

ואני? אני מבסוטית על מתכון קציצות חדש.

 

רוצים עוד רעיונות לקציצות שוות? תנסו את המתכון שלי לקציצות עם חצילים פלפלים וקישואים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

קציצות בבצל
קציצות בבצל

 

מצרכים לקציצות:

750 ג' בשר טחון

1/2 כוס כוסברה

1/2 כוס פטרוזיליה

200 ג' (1/2 חבילה) בצל מטוגן דורות

1/2 כוס פרורי לחם

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

 

3-4 כפות שמן זית לטיגון

 

מצרכים לרוטב:

600 ג' (1.5 חבילה) בצל מטוגן דורות

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 כף עלי טימין

1 כף סוכר

1 כף חומץ בלסמי

1 כוס מים או ציר

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: שמים בקערה גדולה את הבשר הטחון
  • קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את יתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בסיר שטוח ורחב מחממים 3-4 כפות שמן זית
  • כשהשמן חם מטגנים את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן זהובות יפה
  • מוסיפים את המרכיבים של הרוטב ומטלטלים מעט את הסיר כדי שהם יתערבבו
  • מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ30 דק

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להכין את הקציצות גם מפרגיות טחונות
  • אני הכי אוהבת בקציצות שילוב של כוסברה ופטרוזיליה, מי שמעדיף יכול כמובן להשתמש רק באחד מהם, באף אחד מהם או בכל עשב תיבול אחר שרוצים…
  • אין בעיה לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן ואז להכניס לרוטב
  • אני הכי אוהבת להגיש את הקציצות עם אורז לבן או פירה שסופג את כל הרוטב הטעימי הזה
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:

13 thoughts on “קציצות בבצל”

    1. היי יעל! בטח שאפשר להחליף בבצל טרי. צריך בערך 4 בצלים לבנים בינוניים-גדולים. קוצצים אותם ומטגנים בשמן (אני אוהבת זית) על להבה נמוכה בסבלנות עד שהם ממש רכים וזהובים (יכול לקחת גם 15-20 דק…)

  1. הי תמרה, הקציצות נראות נהדר.מתלבטת לגבי השילוב של כמון עם טימין ברוטב .. מה אפשר במקום?תודה:)

    1. היי ליאת!
      קודם כל שימי לב שמדובר בגרגרי כמון – יש להם טעם אחר לגמרי מכמון טחון.
      אם בכל זאת יש לך התלבטות לגבי השילוב, את יכולה לבחור מה מהשניים את מורידה… (: אני חולת גרגרי כמון, אז אני הייתי מוותרת על הטימין, אבל לשיקולך!

      1. תודה רבה על תמרה . החלטתי בסוף להיצמד למתכון ,ללא שינויים ,עם גרגירי כמון ועם טימין ויצא פגז! הסיר חוסל כבר על הגז…

        1. לא ☺️ גרגרי כמון זה גרגרי כמון, וקימל זה קימל…. הם מאוד דומים במראה, אבל שונים לחלוטין בטעם!

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *