אני מתה על אוכל מקסיקני! ואתם? אני אוהבת טוריות, וטאקו, אני מוכנה לישון בתוך קערת גווקאמולי, לשתות טקילה ולנשנש נאצ'וס, ואני מוכנה לאכול בכל רקע נתון צ'ילי קון קרנה, בקערה, בבוריטו או ככה, ישר מהסיר.
עם מקסיקו יש לי יחסים מורכבים.. זה אחד המקומות שנמצאים כבר שנים בראש רשימת היעדים שלי. אני מתה לטוס למקסיקו. לא פעם כבר תכננתי טיול, התרגשתי, ביררתי, תכננתי, קניתי כרטיסים, הזמנתי מקומות..
אבל רוצה הגורל, או אולי זה מרפי הנודניק, ובכל פעם שיש לי תכנית להגיע למקסיקו משהו בתכנית שלי משתבש ואני נאלצת לבטל את הנסיעה.
גם השנה הייתי אמורה לטוס למקסיקו. התרגשתי כל כך. כבר הרבה זמן שלא הייתי בחו"ל. היינו בהולנד כמובן, שזה כייף, זה הבית השני שלנו אבל זה לא טיול… אני מתגעגעת לחו"ל שהוא טיול, שהוא חופשה מושלמת, בלי מחויבויות, רק הרפתקאות וכייף.
ושוב רצה הגורל ומשהו השתבש… כבר שנה שאין טיולים, ואין טיסות, אין חו"ל ואין מקסיקו. שוב נאלצתי לבטל את הטיול.
אז אם תמרה לא תגיע למקסיקו, מקסיקו תגיע לתמרה. ואם אני לא יכולה לטוס לחופשה החלומית שלי, לפחות אני אכין ארוחה מקסיקנית מטריפה, כי זה הכי קרוב למקסיקו שכרגע אפשר…
אז תגלגלו לכם איזה בוריטו עם צ'ילי קון קרנה, גוואקמולי, סלסלה וכוסברה, תעצמו את העיניים ותדמיינו שאתם על החוף במקסיקו. אתם מריחים את הים? מרגישים את החופש?
חלום שבקרוב יהפוך למציאות.
יש לכם בשר טחון ואתם מחפשים עוד רעיונות? תנסו את קציצות עם בטטה, דלעת ואריסה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
4-5 כפות שמן זית
1 כף גרגרי כמון
4-5 שיני שום
1 בצל לבן
2 גזרים
2 פלפל חלפיניו טרי או צ׳ילי
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
750 ג בשר טחון
400 ג שעועית שחורה או אדומה מבושלת
1 כף רכז עגבניות
1 כף מחית צ׳יפוטלה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כמון טחון
מלח
פלפל שחור
להגשה:
חצי צרור כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
- קוצצים את כל הירקות
- מחממים בסיר שטוח ורחב שמן זית
- כשהשמן חם מטגנים בו את הכמון, שום ובצל כ3-4 דק
- מוסיפים גזר, פלפלים וחלפיניו/צ׳ילי ומטגנים כ5-6 דק עד שהירקות מתחילים להתרכך
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב ופרוק הבשר לפרורים קטנים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום
- מוסיפים את השעועית ומערבבים
- מוסיפים רכז עגבניות, צ׳יפוטלה, פפריקה, כמון טחון מלח ופלפל ומערבבים היטב
- מוסיפים מים עד לגובה כיסוי התבשיל
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ללהבה בינונית ומבשלים עד שמתאדים כל הנוזלים
- לפני ההגשה מערבבים פנימה כוסברה קצוצה
אפשר להגיש עם אורז לבן ו/או טורטיות, סלסה וגוואקמולי או כל תוספת אחרת שאוהבים
הערות ושדרוגים:
- אפשר בקלות לטבען את המנה, מורידים את הבשר מהמתכון ומוסיפים עוד קצת שעועית
- אפשר כמובן לגוון בסוגי השעועית, ואפילו להשתולל ולהכניס גם חומוס (למרות שזה לא מקסיקני קלאסי… למי אכפת? זה נורא טעים!)
- אם לא מצאתם מחית צ'יפוטלה אפשר לשים כל דבר אחר עם טעם מעושן (או להגדיל את כמות הפפריקה המעושנת)
- מי שאוהב חריף שיוסיף בכייף עוד חלפיניו או פלפל חריף… הכמות שפה מפיקה צ'ילי פיקנטי+ לא ממש ממש חריף….
תמר היקרה זו פעם ראשונה שאני נרשמת לאתר של לשף.
רציתי לומר לך שתמיד כשאני מחפשת מתכון ואת שם אני רגועה.
תודה רבה רחל!! איזה כייף לשמוע! ☺️❤️🙏🏼