פסטה קרם דלעת
פסטה קרם דלעת

שבועות קשים עוברים על כוחותינו… הרבה זמן לא הייתי בעומס כזה (עומס טוב כן? טפו טפו טפו!), אבל אני מסיימת את הימים עם הלשון בחוץ, ואת השבוע באפיסת כוחות. ובתוך כל העומס, אני עדיין אמא ועדיין צריכה להכין ארוחת ערב… ולמי יש כח? ולמי יש זמן? והמקרר חצי ריק כי מי הספיק בכלל לעשות קניות…? ובחוץ קריר וכל מה שבא לי זה צלחת חמה של משהו מבושל וטעים. בדיוק למקרים כאלו אני שומרת את הפסטות המהירות, והיום – פסטה קרם דלעת.

כשאין כלום בבית, ואין כח, פסטה זה בדיוק הדבר שצריך להכין… כי פסטה אפשר לאלתר גם מכלום מצרכים, כי יש מנות פסטה נהדרות שלוקחות בדיוק 5 דקות להכין, וכי צלחת של פסטה תמיד באה טוב.

פסטה קרם דלעת, שמכינים בכלום עבודה, מכלום מצרכים, צמחונית או טבעונית – איך שתרצו, והיא כל כך טעימה, חמה ומספקת…

כשאומרים על משהו "ללקק את האצבעות", אני תמיד מדמיינת את הפסטה הזו, כתמתמה ושובבה, מתקתקה וקרמית, פסטה ששואבים כמו בסרטים עם קצת רעש ושפריץ.

 

 

פסטה קרם דלעת
פסטה קרם דלעת

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

500 ג פסטה

1 דלורית

3 שיני שום

שמן זית

מלח

פלפל שחור

1 כף עלי טימין

100 מ"ל חלב שיבולת

 

להגשה:

עירית קצוצה

שבבי צ'ילי גרוס

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 250 מעלות
  • קולפים את הדלורית וחותכים לקוביות
  • מניחים את קוביות הדלורית והשום על תבנית מרופדת בנייר אפייה, זולפים על הדלורית שמן זית, מלח, פלפל וטימין
  • אופים את הדלורית כ20-30 דק עד שהיא מתרככת ומזהיבה
  • במעבד מזון שמים את הדלורית, השום, החלב ושמן זית במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ומלח מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
  • מערבבים את הפסטה עם הרוטב
  • מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים על הפסטה את העירית הקצוצה ושבבי צ'ילי

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת דלורית הרבה יותר מדלעת… אבל מי שמעדיף יכול להכין את הרוטב מדלעת
  • אין לכם חלב שיבולת שועל? כל סוג חלב אחר שאתם אוהבים יעשה את העבודה, אפשר גם שמנת, אבל אז הרוטב יוצא הרבה יותר עשיר וכבד.
  • את הטחינה של כל המרכיבים יחד צריך לעשות היטב, פעולת הטחינה מערבבת את השמן,חלב שיבולת ודלורית ומייצרת אמולסיה – זה מה שנותן לרוטב את המרקם הקרמי שלו…
  • אפשר כמובן להוסיף לפסטה לפני ההגשה גם פרמזן או פקורינו
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 1445
  • 1
  • 2

1 thought on “פסטה קרם דלעת”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *