פסטה ברוטב עגבניות
פסטה ברוטב עגבניות

לקראת יום הפסטה שיחול בשבוע הבא, החלטתי לדבר על הפיל שבחדר – רוטב עגבניות. זה הרוטב הכי פשוט בעולם, הכי טעים ואם תשאלו כל ילד (ולדעתי גם כל מבוגר) איזה פסטה הוא רוצה 99% מהפעמים התשובה תהיה: פסטה ברוטב עגבניות.

ודווקא הרוטב הזה, הפשוט, הטעים, הבסיסי, הוא הוא הקושי של רוב האנשים. שמים עגבניות מקופסה, שמים רסק, וזה תמיד יוצא סמיך מדי או דליל מדי, חמוץ מדי או מתוק מדי…. למה זה אף פעם לא יוצא טעים כמו הפסטה ברוטב עגבניות שהיינו אוכלים בגן?

אז רגע לפי שאני (וכל שאל העולם) מתחילים להפציץ אתכם במיליון מתכוני פסטה, אני מגישה לכם את המתכון שלי לרוטב עגבניות, הכי פשוט, הכי טעים ובמינימום עבודה.

אין פה עגבניות מקופסה, אין רסק, אין סוכר, רק כמה ירקות שזורקים לתבנית וצולים בתנור. תאמינו לי שברגע שתכינו את הרוטב בשיטה שלי פעם אחת ותבינו כמה זה קל ופשוט, לא תחזרו יותר אחורה.

Happy Pasta Day!

 

רוצים עוד רעיונות למנות פסטה קלילות? תנסו את המתכון שלי לפסטה עם עוף וארטישוק

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגם!

 

מצרכים:

1 בצל קטן

6-8 שיני שום

1 קופסה עגבניות שרי

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

1 חבילת פסטה שאוהבים

 

להגשה:

פרמזן מגוררת

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • חותכים את הבצל לקוביות גדולות
  • בתבנית צלייה מניחים את כל המרכיבים מלבד הפסטה
  • מכניסים לתנור החם לכ20-30 דק עד שהעגבניות התרככו והכל מעט שחום
  • מעבירים את תכולת התבנית למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מרתיחים הרבה מים בסיר גדול עם קצת מלח
  • כשהמים רותחים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
  • כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר
  • מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב
  • לפני ההגשה מפזרים תלולית נדיבה של פרמזן

הערות ושדרוגים:

  • אפשר את הצלייה של הירקות לעשות גם במחבת גדולה במקום בתנור
  • פלפל צ'ילי יתן פה חריפות נהדרת למי שאוהב את הרוטב שלו קצת פיקנטי
  • מי שאוהבת יכול לערבב לתוך הפסטה ממש רגע לפני ההגשה גם חופן עלי בזיליקום
  • אפשר להוסיף כמה כפות של שמנת או גבינת שמנת לרוטב רוזה
  • אפשר להפוך את הרוטב הזה בקלות גם לפסטה שקשוקה שלי, על ידי הוספה של ביצים לרוטב (תציצו בקישור למתכון המפורט)
Share:
  • 1161
  • 3
  • 4

3 thoughts on “פסטה ברוטב עגבניות”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *