פנקייק קרנץ' שוקולד
פנקייק קרנץ' שוקולד
פנקייקים אוכלים אצלי המון בבית. למעשה פנקייק היה הדבר הראשון שלמדתי לבשל. כבר בתור ילדה הייתה מכינה בכל יום שבת בבוקר פנקייקס. בהתחלה יחד עם אחד ההורים, ועם הזמן זה הפך למשהו שהוא לגמרי שלי. אני חושבת שבימי חיי הכנתי מאות אם לא אלפי פנקייקס…
בגלל שאני כאמור אלופת הפנקייקים ומכינה אותם המון, יש לי המון סוגים של פנקייקים ואני משתדלת לגוון ולשחק עם המתכונים כל הזמן. לשנות את הקמחים, את הממתיקים, וכמובן להוסיף תוספות לתוך הבלילה או להגשה של הפנקייקס המוכנים. ככה נולדה הגרסה הנהדרת הזו – פנקייק קרנץ' שוקולד.
למעשה אם תשאלו את יולי בבוקר טיפוסי מה הוא רוצה לארוחת בוקר רוב הסיכויים שהתשובה שלו תהיה ״פנקייק עם סירופ״…
אז אני אמא ממושמעת ומכינה לו פנקייקס. עם הזמן השתכללתי והשתדרגתי והיום אני מכינה פנקייקס בעיניים עצומות וב-5 דק. אבל בשביל לדאוג שארוחת הבוקר שלו תהיה מזינה, מאוזנת ומגוונת יש לי כל מיני גרסאות לפנקייקס, חלקן בריאות יותר (מקמחים מלאים, עם מייפל וסילאן במקום סוכר לבן וכו') כאלו שאני יכולה לתת לו במצפון שקט.
זו אחת הגרסאות האהובות עלי, פנקייק קרנץ' שוקולד שאוכלים עם פירות, מייפל, אני גם אוהבת להוסיף מעט טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית.
הוא מבסוט, אני מבסוטה, אפשר להתחיל את היום, בוקר טוב!

*הפוסט בשיתוף אסם-נסטלה

 

רוצים עוד רעיונות לפנקייק? תנסו את פנקייק דלעת

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

2 ביצים

1 כוס תופח חיטה מלאה – אסם

1/3 כוס מייפל

1 כפית תמצית וניל

1 כוס ריוויון או חלב

1/2 כוס גרנולה שוקולד – נסטלה

 

הוראות הכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה
  • במחבת רחבה עם טיפה חמאה מטגנים עיגולים מהבלילה כ2-3 דק עד שמתחילות להופיע על פני הפנקייק בועות קטנות
  • הופכים בזהירות ומטגנים כ2-3 דק נוספות גם מהצד השני
  • מגישים עם מייפל או סילאן, טחינה גולמית ופירות

הערות ושדרוגים:

  • אפשר כאמור להחליף את סוגי הקמחים, אם לא משתמשים בקמח תופחף אז צריך להוסיף לבלילה אבקת אפייה
  • את הריוויון שבמתכון אפשר להחליף גם ביוגורט, שמנת חמוצה, או חלב (מכל סוג)
  • אני מטגנת את הפנקייק במחבת נון-סטיק (עם ציפוי מונע הידבקות) ולכן אני לא משמנת את המחבת בכלל. אם המחבת שלכם היא ללא ציפוי מונע הידבקות (או אם אתם פשוט אוהבים טעם של חמאה), כדאי לשמן את המחבת במעט חמאה או שמן קוקוס
  • לגרסה טבעונית אפשר להוריד את הבייצים מהמתכון, ולהוסיף במקומן חצי בננה מעוכה ו2-3 כפות חמאת בוטנים או טחינה ואת הריוויון להחליף בחלב צמחי.
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *