פנקייק דלעת… נשמע מוזר? תחשבו על זה שוב לרגע. חשבתם? נכון שפתאום זה נשמע כמו רעיון מעניין?
בתור ילדה ראיתי בסרטים ובסדרות אמריקאיות את השיגעון שקורה באמריקה סביב ההאלווין. ההאלווין או ליל כל הקדושים הוא בעצם סוג של החג המקביל לפורים שלנו (בתור ילדה פורים היה החג האהוב עלי!). יש חג כזה של תחפושות בהמון מדינות והמון תרבויות, אבל משהו בזה האמריקאי תמיד סיקרן אותי כי האמריקאים כמיטב המסורת שלהם עושים הכל גדול יותר, מוגזם יותר, טוטאלי יותר. חוץ מזה שבתור ילדה חובבת מתוקים וממתקים הרעיון של ללכת לאסוף ממתקים מכל מיני אנשים בשכונה קסם לי מאוד. (היום בתור אמא אני נחרדת מהרעיון של ילדים שדופקים לכל מיני זרים בדלת ומבקשים ממתקים).
בניגוד לחגים אמריקאים אחרים כמו חג המולד, וחג ההודיה שהם חגים בהם המסורת סובבת סביב ארוחה גדולה מלאה במאכלים מסורתיים, להאלווין אין מתכונים או מאכלים אופיינים (כי בכל זאת, ממתקים זה לא בדיוק אוכל מסורתי…), אבל היות והחג חל תמיד בסוף אוקטובר הדלעת הפכה להיות חלק בלתי נפרד ממאפייני החג.
מלבד דלעות מגולפות ובתוכן נר שמשמשות כמעין פנסים ומקשטות את פתחי הבתים, לקראת החג מתחילים לצוץ מיני מאכלים בטעמי דלעת מתובלת. ממתקים, מאפים ומשקאות רשת סטארבקס אפילו מוציאה בכל שנה לקראת תקופת החגים את הפמפקין ספייס לאטה (מעין קפה בטעם דלעת מתובלת).
השילוב הזה של הדלעת עם התבלינים הוא פשוט להיט. לא פלא שהוא כל כך פופולארי בארה"ב. אפשר להכין ממנו המון מתכונים מלוחים או מתוקים. אני בחרתי לשדרך את הדלעת המתובלת לאחד המתכונים האהובים עלי בעולם – פנקייקס.
אז קבלו במחיאות כפיים סוערות את המתכון פנקייקס הכי מדליק של הזמן האחרון שיגוון לכם את הפנקייקס הרגילים ויוסיף לכם קצת טעם של חו"ל לבוקר.
ועוד ממתק קטן שקשור בהאלווין: המנחה האמריקאי ג'ימי קימל פיתח מסורת בה הוא מעודד הורים לעבוד על הילדים שלהם שהם אכלו להם את כל הממתקים של האלווין, לצלם את התגובה של הילדים ולשלוח לו. התוצאה קורעת מצחוק. להלן דוגמה. תהנו!
https://www.youtube.com/watch?v=13o0jcSJpX8
מעדיפים את הדלעת שלכם במתכון מלוח? תנסו את קציצות עם בטטה, דלעת ואריסה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
500 ג דלעת
2 ביצים
1/2 כוס סוכר או מייפל
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף ג׳ינג׳ר מגורד
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט מגורד
1 כוס קמח תופח
1 כוס ריוויון
30 ג + כף חמאה מומסת
מעט חמאה לטיגון
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות בגודל של כ3 ס״מ
- שמים את קוביות הדלעת, כף חמאה ומעט מייפל בתבנית חסינת חום ומכסים בנייר כסף
- אופים כ30 דק עד שהדלעת מתרככת
- במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הדלעת למחית חלקה ואחידה
- שמים בקערה גדולה את הדלעת ומוסיפים לה את כל יצר המרכיבים
- מערבבים היטב לתערובת אחידה
- מחממים מחבת גדולה וממיסים בה מעט חמאה
- יוצקים עיגולים מהבלילה של הפנקייקס למחבת ומטגנים כ3-4 דק מכל מד עד ש פנקייקס מזהיבים
- מגישים עם קרם פרש וסירופ מייפל
אלופה תמרה ! תודה!!
הי תמרה, האם אפשר להמיר את הקמח בתחליף על מנת להפוך ללא גלוטן
בטח. קמח ללא גלוטן גמו "תמי" או "כרגיל" יעבוד, וגם קמח שיבולת שועל
יצא נהדר. תודה!