פוקאצ'ה עם בצל וארטישוק
פוקאצ'ה עם בצל וארטישוק

פוקאצ'ה זה אחד המאפים האהובים עלי ביותר. יש בו כל מה שאני אוהבת – רכות ואוריריות בפנים, ופריכות מתפצחת בחוץ, מליחות ומתקתקות, לחות וגם איזו פירוריות. וכשיש מתכון טוב לבצק של פוקאצ'ה אפשר לגוון ולהשתולל בתוספות ששמים לה למעלה לפוקאצ'ה… ואתם הרי כבר קצת מכירים אותי ויודעים שאם אפשר לגוון ולשחק זה סוג המתכונים שאני הכי אוהבת.

כשהייתי בת 16 עבדתי קיץ אחד במסעדת רפאל שהייתה ידועה בפוקצ'ות האגדיות שלה. הגדרת התפקיד שלי הייתה: מותחת פוקאצ'ות. במשך קיץ שלם עמדתי במטבח ומתחתי כדורי בצק שמנמנים לפוקצ'ות ארוכות, הכנתי אותן לתנור לוהט, וכשהן יצאו כעבור כמה דק, פריכות, שזופות וריחניות הייתי מושחת אותן בשמן זית, בוזקת מעל מלח גס ושולחת אותן לדרכן.

אז אמנם הפוקאצ'ה הביתית שלי שונה בתכלית מהפוקאצ'ות של רפאל. היא לא ארוכה ומתוחה, אלה נאפית בתבנית, היא לא דקה, אלא שמנמנה ואני אוהבת גם לשדרג אותה עם מגוון של תוספות. אבל אני חושבת שאחרי קיץ שלם של מתיחת פוקאצ'ות אני יכולה להעיד על עצמי שאני יודעת לזהות פוקאצ'ה טובה כשאני נתקלת באחת כזו…

אז תסמכו עלי כשאני אומרת: זו פוקא'צה טובה. מה זה טובה… אגדית.

 

רוצים עוד רעיונות למאפים מלוחים שווים? תנסו את המתכון שלי למאפה לחם עם גבינות וכרשה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לבצק:

500 ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר לבן

1/4 כוס שמן זית

1.5 כוס מים פושרים

מלח

פלפל שחור

 

לטופינג:

200 ג (1/2 חבילה) בצל מטוגן דורות

4 כפות שמן זית

1 צנצנת ארטישוק בשימורים

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות
  • במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק כ10 דק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש (זה בסדר גמור אם הוא קצת דביק)
  • משמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית
  • ידיים משומנות מעבירים את הבצק לתבנית ומותחים אותו עד שהוא מכסה את כל שטח התבנית
  • מכסים את התבנית ומניחים במקום חמים להתפחה של כ60 דק עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • זולפים על הבצק התפוח מעט שמן זית
  • מסדרים שכבה אחידה של בצל מטוגן
  • מסדרים את הארטישוקים על גבי הבצל המטוגן
  • ממליחים ומפלפלים
  • מכסים ואופים כ15-20 דק
  • מסירים את נייר הכסף ואופים כ15-20 דק נוספות עד ששולי הפוקצ'ה שחומים ופריכים.

 

הערות ושדרוגים:

  • הבצק הזה הוא בצק נהדר של פוקאצ'ה, שבעצם אפשר לשים עליו כל טופינג שאתם אוהבים, אז תרגישו חופשי לגוון, לשנות ולשדרג את הטופינג
  • אפשר להכין את הבצק ערב קודם ולהתפיח אותו את ההתפחה הראשונה במשך הלילה במקרר
  • אם אין לכם בצל מטוגן של דורות, אין בעיה להשתמש ב2-3 בצלים פרוסים דק, רק צריך לטגן אותם בסבלנות עד שהם ממש מקורמלים (יכול לקחת גם 20-30 דק)
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:
  • 1476
  • 2
  • 1

2 thoughts on “פוקאצ'ה עם בצל וארטישוק”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *