פולקעס עוף עם פירות של קיץ
פולקעס עוף עם פירות של קיץ
עוף בתנור עם פירות של קיץ:
מצרכים:
8 פולקעס עוף
8 גזרים צבעוניים
3 בטטות
5 משמשים
3 נקטרינות
10 גבעולי טימין
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ תפוזים
4 כפות מייפל
4 שיני שום
1/2 פלפל צ׳ילי אדום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • קולפים את הגזרים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות של כ4 ס״מ
  • שוטפים את המשמשים והנקטרינות היטב
  • חותכים את הנקטרינות לרבעים לאורך ונפטרים מהגרעין
  • חותכים את המשמשים לחצי לאורך ונפטרים מהגרעין
  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • בתבנית צלייה גדולה שמים את הירקות, הפירות, העוף וענבי הטימין
  • יוצקים את הרוטב סביב סביב בתוך התבנית ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב
  • מכניסים לתנור לכ20 דק
  • אחרי 20 דק מנמיכים טמפרטורה ל180 וצולים עוד כ20 דק

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *