עוף בתנור עם פירות של קיץ:
מצרכים:
8 פולקעס עוף
8 גזרים צבעוניים
3 בטטות
5 משמשים
3 נקטרינות
10 גבעולי טימין
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ תפוזים
4 כפות מייפל
4 שיני שום
1/2 פלפל צ׳ילי אדום
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- קולפים את הגזרים והבטטות וחותכים לקוביות גדולות של כ4 ס״מ
- שוטפים את המשמשים והנקטרינות היטב
- חותכים את הנקטרינות לרבעים לאורך ונפטרים מהגרעין
- חותכים את המשמשים לחצי לאורך ונפטרים מהגרעין
- בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- בתבנית צלייה גדולה שמים את הירקות, הפירות, העוף וענבי הטימין
- יוצקים את הרוטב סביב סביב בתוך התבנית ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב
- מכניסים לתנור לכ20 דק
- אחרי 20 דק מנמיכים טמפרטורה ל180 וצולים עוד כ20 דק