עוגת פולנטה מושלמת
עוגת פולנטה מושלמת

כשפסח מתקרב אנשים נכנסים לפאניקה. הנקיונות, הארוחה, האורחים החמץ (בין אם צריך להיפטר ממנו, או צריך להתחיל לאגור סטוק ממנו) יש מתח באוויר.

אבל יחד עם המתח והמשימות יש גם תחושה של חופש, של אביב, של ניקיון. מתחילים לפנטז על טיולים, על סתלבט, על הפוגה.

כשאומרים סתלבט כל מה שאני מדמיינת בראש זה את הרגע הזה שאני מתיישבת עם כוס קפה בשקט במרפסת, בבית קפה אירופאי, בצימר, באיזה מסלול, לא באמת משנה לי איפה. אבל קפה קטן בשקט זה מבחינתי חופש.

 

ציפוי שוקולד זה תמיד רעיון טוב
ציפוי שוקולד זה תמיד רעיון טוב

 

כולם עסוקים במרוץ לקראת לילה הסדר, בחיפוש מתכונים לסדר, סלטים, קניידלעך, מנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים… אוי קינוחים כשרים לפסח!

אבל אני? אני עסוקה בימים שאחרי הסדר, ומפנטזת כבר על הקפה הקטן שלי בשקט. והיות ואין קפה קטן בשקט, ואין חופש בלי משהו מתוק ליד הקפה, הכנתי לכם עוגה פולנטה מושלמת. כשרה כמובן לפסח, רכה עסיסית, תפוזית עם ציפוי של שוקולד, כזו שתהיה מושלמת ליד הקפה. כזו שתסגור לכם את הפינה של הימים של אחרי הסדר.

 

עוגת פולנטה מושלמת ללא גלוטן וכשרה לפסח
עוגת פולנטה מושלמת ללא גלוטן וכשרה לפסח

 

רוצים עוד רעיונות לעוגות כשרות לפסח? תנסו את המתכון שלי לעוגת טופי בננה פקאן כשרה לפסח

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1.5 כוס סוכר לבן

3 ביצים

1 כוס שמן זית

מיץ וקליפה מ2 תפוזים

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח תירס

1 כוס שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפייה

 

לציפוי:

200 ג שוקולד מריר

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • בקערת המיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים כ3-4 דק לקבלת תערובת תפוחה ואווירירית
  • תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת
  • מוסיפים מיץ וקליפת תפוז, וניל ושמנת חמוצה ומערבבים לתערובת אחידה
  • מוסיפים קמח תירס, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים ערבוב קצר רק עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 בנייר אפייה
  • משמנים את הנייר במעט שמן זית ובוזקים סוכר סביב סביב
  • אופים את העוגה כ50 דק
  • מוציאים ומניחים בצד להצטנן
  • בנתיים ממיסים את השוקולד במיקרו (או על סיר אדים כפול)
  • כשהעוגה בטמפרטורת החדר יוצקים עליה סביב סביב את השוקולד המומס

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להמיר את התפוז במתכון בכל פרי הדר אחר (לימון, קלמנטינה, אשכולית וכו'…)
  • אני מאוד אוהבת לאפות עם שמן זית, אבל אם אתם מעדיפים אפשר להחליף אותו בשמן אחר או אפילו בחמאה
  • העוגה נהדרת גם בלי ציפוי שוקולד
  • המתכון בשיתוף שופרסל
Share:

1 thought on “עוגת פולנטה מושלמת”

  1. מה הכמות של מיץ משני תפוזים, אם אין לי כאן תפוזים טריים ? ויש לי מיץ תפוזים סחוט?
    האם אפשר להמיר גם לגרידת לימון?
    תודה רבה

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *