עוגת לימון
צילום: שי נייבורג
עוגת לימון
מצרכים:
2 לימונים עם הקליפה
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
250 ג חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה
350 ג קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
לזיגוג:
100 ג אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
חמאה ומעט אבקת סוכר לתבנית
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • חוצים את הלימונים ונפטרים מהחרצנים
  • במעבד מזון טוחנים את 2 הלימונים בקליפתם למחית חלקה
  • מוסיפים למעבד המזון את יצרת המרכיבים מלבד הקמח וטוחנים לתערובת חלקה
  • מוסיפים את הקמח לערבול קצר
  • משמנים 2 תבניות אינגליש בחמאה ומפדרים באבקת סוכר סביב סביב
  • יוצקים את התערובת לשתי התבניות ואופים כ40 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
  • מוצרים את העוגות להצטנן
  • מכינים את הזיגוג: בקערית מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון בעזרת מזלג לתערובת חלקה
  • יוצקים את הזיגוג עם העוגות
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *