עוגת כרוב ממולאת באורז הפתעות
עוגת כרוב ממולאת באורז הפתעות

מה פתאום עוגת כרוב ממולא? למה לא בעצם? אני הרי משוגעת על ממולאים. וכרוב ממולא אני אוהבת מאוד! אם כי אני חייבת להודות שלמרות שאני אוהבת את פעולת המילוי של העלים כרוב או גפן או מנגולד (זה כמו תרפיה בשבילי) לרוב אין לי זמן לגלגולים האלו.

אני כידוע אוהבת קיצורי דרך במבטח ובראשי כבר זממתי להכין מנה של כרוב ממולא בתבנית משפחתית במקום למלא עלה עלה. כן, יופי של רעיון וחיסכון בזמן. אני דמיינתי את המנה הזו קצצת כמו לזנייה, שכבות שכבות של עלי כרוב ובינהן מילוי מתובל ומעל הכל רוטב עגבניות.

ביום הצילום התחלתי להכין את המנה, ואני לא יודעת מה השתלט עלי, הידיים עבדו על אוטומט ומה שיצא לי מהידיים זו עוגת כרוב ברוטב, מלאה באורז, בשר ומלא עשבי תיבול ומבושלת ברוטב רימונים. לא יודעת לא נעלמה ה"לזנייה"…

הלזנייה האבודה הזו היא רעיון נחמד, ממש, אבל העוגה שגרסה הזו יצאה כל כך טעימה, שאני לא בטוחה שיהיה לי צורך לפצות את עצמי ולהכין גם את גרסת הלזנייה… אני אפילו לא בטוחה שאני אצטרך אי פעם להכין כרוב ממולא אחד אחד… כי הגרסה הזו היא גם קלה להכנה, גם משמעותית יותר זריזה מלגלגל עלה עלה ולא פחות טעימה…

בעצם אפילו יותר.

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים של ממולאים? נסו את המתכון שלי למנגולד ממולא

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 כרוב גדול

300 אורז עגול

500 ג בשר טחון

5-6 קוביות שמיר קצוץ של דורות

5-6 קוביות כוסברה קצוצה של דורות

4 קוביות פטרוזיליה קצוצה של דורות

1/2 כוס עלי נענע

1 בצל לבן

3 שיני שום

3 עגבניות תמר או מגי

מיץ וקליפה מגוררת מלימון 1

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

2.5 כוסות מים או ציר

2 כפות גדושות רכז רימונים

מיץ מחצי לימון

1/4 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

חופן עלי נענע

פיסטוקים

 

 

הוראות הכנה:

  • שוטפים את האורז ומשרים אותו בקערה גדולה עם הרבה מים למשך כ30 דק
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות
  • ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
  • בעזרת סכין חדה, מוציאים את גזע הכרוב מחלקו התחתון
  • מכניסים את הכרוב לסיר עם המים ומבשלים כ15-20 דק עד שעלי הכרוב מתרככים. (אני ממליצה מדי כמה דק לבדוק ואם העלים החיצוניים של הכרוב כבר רכים מספיק להוציא אותם מהסיר)
  • כשכל עלי הכרוב רכים מספיק (הם צריכים להיות רכים אבל לא סמרטוטים), מוציאים אותם לצלחת גדולה ונותנים להם להתקרר מעט
  • בנתיים מכינים את המילוי: מסננים את האורז ממי ההשרייה ומעבירים לקערה גדולה
  • מוסיפים את הבשר הטחון וקוביות התיבול של דורות (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה)
  • קוצצים את הנענע, בצל, שום ועגבניות ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • משמנים במעט שמן זית כלי חסין חום שמתאים לתנור
  • מרפדים את תחתית הכלי והדפנות בעלי כרוב (חשוב שלא יהיו חורים!)
  • מניחים על גבי עלי הכרוב מחצית מכמות המילוי ומיישרים לשכבה אחידה
  • מכסים את שכבת המילוי בשכבת עלי כרוב
  • מוסיפים את יתרת המילוי בשכבה אחידה
  • מכסים את המילוי בשכבת עלי כרוב ומקפלים עליהם את השוליים של עלי הכרוב שמבצבצים מדפנות הכלי
  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
  • יוצקים את הרוטב על גבי העוגה. הנוזלים צריכים להגיע לכ1 ס"מ מעל פני הכרוב. במידה וצריך מוסיפים עוד מים או ציר
  • מכסים את הסיר היטב
  • מים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה
  • מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ2-3 שעות, עד ששולי העוגה זהובים ואין יותר נוזלים
  • מוציאים את העוגה מהתנור והופכים בזהירות על צלחת הגשה גדולה
  • לפני ההגשה מפזרים עלי נענע ופיסטוקים

 

הערות ושדרוגים:

  • הטכניקה במתכון הזה היא מה שחשוב. מעבר לזה אפשר לעשות פה המון שינויים וגיוונים… במקום אורז עגול אפשר כל אורז שאוהבים או אפילו בורגול. אפשר לגוון בעשבי התיבול לפי מה שאוהבים, אפשר עוף טחון במקום בשר טחון או בלי בשר בכלל וכו'…
  • אם אין לכם קוביות תיבול של דורות אפשר כמובן להשתמש בעשבי תיבול טריים
  • אפשרות טבעונית: פשוט מורידים מהמתכון את הבשר ויוצאת עוגה טבעונית נהדרת!
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:
  • 2111
  • 1
  • 0

1 thought on “עוגת כרוב ממולא”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *