עוגת בננה שוקוצ'יפס
עוגת בננה שוקוצ'יפס

עוגת בננה שוקוצ'יפס נולדה כמו הרבה דברים טובים מצורך אמיתי.

מכל הפירות שבעולם דווקא בננה היא לא הפרי האהוב עלי.. די נדיר שאני אוכלת בננה סתם ככה… כשבא לי פרי אני תמיד אעדיף אפרסק, נקטרינה, שזיף, אבטיח, מלון, תותים, בקיצור כמעט כל פרי אחר.

אבל מה לעשות שהבנים פה בבית מאווווד אוהבים בננות. אז בננות בבית תמיד יש. וכל אמא יודעת שבבית שיש בננות חייבים להיות יצירתיים ולמצוא מה לעשות עם הבננות העצובות, כי בננות יום אחד טריות צהובות יפות ומוצקות, ולמחרת בבת אחת הבננות עצובות חומות ורכות (ואל תנסו בכלל למכור לי את השקר על ה"דבש" של הבננות… אני לא נופל בפח הזה!)

אז אני מגייסת את היצירתיות שלי כל פעם מחדש ודוחפת את הבננות העצובות בכל מיני מתכונים.. פנקייק, עוגיות שיבולת שועל, בדייסה של הבוקר, בבננה ברד שלי.

השבוע הבננות העצובות קרצו לי מהקערה שלהן… הילדים בבית כי סגר, אז מיד גייסתי אותם ל"פעילות" והודעתי שמכינים עוגה, ולא סתם עוגה, עוגת בננה שוקוצ'יפס!. שילבתי בין שני מתוכנים שאני אוהבת במיוחד: עוגת בננה של חן קורן ועוגת הפירות של אמא שלי. ערבבנו, קצצנו, טרפנו, אפינו וכעבור 50 דק יצאה עוגה לתפארת.

נדרשו עוד כמה ניסיונות קטנים, מעט שיפורים, והרבה סבלנות (גם שלכם, ותודה שחיכיתם!), אבל המתכון עכשיו הוא פרפקט, בדיוק כמו שאני אוהבת! מתכון מנצח, כזה שבפעם הבאה שהבננות העצובות יקרצו אליכם מהקערה, אתם תדעו בדיוק מה לעשות איתן…

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

100 ג' חמאה רכה

1 כוס סוכר חום דמררה

1/4 כוס סוכר לבן

1 ביצה

1 כף שמן (אני אוהבת זית אבל אפשר שמן קוקוס או שמן חמניות)

1 גביע שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח

3 בננות בשלות

200 ג' קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתייה

3/4 כפית אבקת אפייה

200 ג' שוקולד מריר איכותי

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • בקערת המיקסר טורפים את החמאה כ2-3 דק עד שהיא הופכת להיות קרמית ותפוחה
  • מוסיפים את שני סוגי הסוכר וטורפים כ2-3 דק נוספות
  • מוסיפים את הביצה, שמן, שמנת חמוצה וניל ומלח ומערבבים לתערובת אחידה
  • פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקערה ומערבבים עד שהן נטמעות באופן אחיד בתערובת
  • מנפים לתוך הקערה את הקמח, סודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבבים ערבול קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע באופן אחיד בתערובת
  • קוצצים את השוקולד ומוסיפים לקערה ומערבבים
  • מרפדים תבנית מרובעת (20X20) בנייר אפייה
  • מעבירים את העוגה לתבנית ואופים כ50-60 דק עד שהעוגה שחומה ויציבה

 

הערות ושדרוגים:

  • אם אין מיקסר אפשר להכין את העוגה ידנית, פשוט צריך את החמאה לטרוף היטב במטרפה, זה לוקחת טיפה יותר זמן אז צריך סבלנות.
  • אני אופה את העוגה בתבנית מרובעת 20X20, אפשר לאפות גם בשתי תבניות אינגליש או בתבנית קפיצית עגולה.
  • אני אוהבת להשתמש בשוקולד מריר, אבל אפשר להשתמש בכל שוקולד שאוהבים
  • גם אגוזים או קוקוס יכולים להשתלב נהדר בעוגה

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *