עוגיות שיבולת שועל
עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל זו כמעט קלישאה. טוב, אולי קלאסיקה זו מילה יותר מדוייקת… זה מסוג המתכונים שחייבת לדעת להכין, כי חייבים שתהיה בבית צנצנת עם עוגיות כאלו, והריח… בואו לא נדבר בכלל על הריח…

זה הכי ריח של בית, או הריח שאני רוצה שיהיה בבית, או הריח שאני רוצה – נקודה. יש כזה בושם?

עוגיות שיבולת שועל הפכו לבנות בית אצלי. אני מכינה אותן לילדים, לחברים של סימון מהכדורגל, כשיולי מלך של שבת בגן, כשאני מתארחת – אני מביאה מתנה עוגיות כאלו.

כל פעם שאחת הצנצנות במדף שלי מתרוקנת, אני יודעת שזה הזמן להכין עוגיות, כי צנצנת עוגיות בבית זה בגדר חובה, ואם אלו עוגיות שיבולת שועל – כולם מאושרים.

אז קדימה חממו תנור ל-180…

 

רוצים עוד רעיונות למאפים טעימים ורייחנים? תנסו את המתכון שלי לעוגת גזר 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:
60 ג חמאה רכה
1 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2 בננות בשלות מעוכות
1 ביצה
1 כפית שטוחה קינמון
1.5 כוס שיבולת שועל (ראו הערה למטה)
1/4 1 כוס קמח כוסמין לבן
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 ג׳ צימוקים
100 ג׳ פקאן טבעי שבור

הוראות הכנה:
– מחממים תנור לחום של 175 מעלות
– שמים בקערת המיקסר את החמאה, בננה ושני סוגי הסוכר וטורפים כ3-4 דק במהירות נמוכה עד שמתקבל קרם אחיד
– מוסיפים את הביצה וקינמון ומערבלים עוד 2 דק
– מוסיפים את יתרת המרכיבים מלבד הפקאן והצימוקים ומערבלים לתערובת אחידה
– מוסיפים את הפקאן והצימוקים ומערבבים בעזרת כף עד שהפקאן והצימוקים נטמעים באופן שווה בבצק
– מרפדים תבנית בנייר אפייה
– בעזרת כף מניחים על נייר האפייה כדורים בגודל של כ3 ס״מ מהתערובת במרחקים כ5 ס״מ זה מזה
– אופים בתנור 12-15 דק עד שהעוגיות זהובות
– מומלץ להניח אותן על רשת צינון כשמוציאים אותן מהתנור

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת להשתמש בחצי כמות שיבולת שועל דקה, וחצי שיבולת שועל עבה… אבל אפש לגמרי להשתמש רק באחד מהסוגים.
  • אפשר להחליף את הקמח בכל קמח שאוהבים (כוסמין מלא, חיטה מלאה, קמח לבן וכו'…)
  • אפשר להמיר את הצימוקים בשוקולד מריר, ואת הפקאן בכל סוג של אגוזים (אם מכינים את העוגיות לילדים קטנים אפשר גם לוותר על האגוזים לגמרי)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

5 thoughts on “עוגיות שיבולת שועל”

  1. וואו! יצאו פיצוץ! הורדתי סוכר לכוס ושמתי קצת פצפוצי שוקןלד מריר, ושמתי את הרוב שיבולת שועל דקה וממש מעט קמח. יצא ממש מעולה. קשה להפסיק לזלול..

  2. יצא פגז. הורדתי לכוס סוכר בסה"כ וקמח כוסמין מלא. יצאו רכות בהתחלה אבל המשכתי לייבש אותן על חום נמוך.

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *