עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

בגן של יולי יש כל מיני אלרגיות למזון. זה משהו חדש עבורי, כי זו הפעם הראשונה שאנחנו בגן עם אלרגיות. בסנדביץ של הגן אסור לשים כמעט כלום כי יש ילד שאלרגי לבוטנים, יש ילד שאלרגי לטחינה, יש ילד שאלרגי למוצרי חלב ויש ילד שאלרגי לאגוזים. זה לפני שהגענו לאלרגיות של הפירות, או לגלוטן.

האם זה מאתגר? כמובן! מזל שאני אוהבת אתגרים.

אז אני מוצאת את עצמי מתאימה מתכונים שאני אוהבת לשלל סוגי אלרגיות. למשל פיתחתי עוגה ללא אלרגנים לימי הולדת שמבוססת של המתכון שלי לעוגת יום הולדת הכי טעימה בעולם.

גם עוגיות שוקולד צ'יפס פיתחתי. והיות והיום יום שני וביום שני אני במתכונת של MEATLESS MONDAY, לא רק שהורדתי מהן את החלב, אלא הורדתי גם ביצים וטבענתי אותן לחלוטין (בתמורה הרשמתי לעצמי להוסיף אגוזים, כי העוגיות האלו אני מתכננת לזלול בעצמי), אז גם עוגיות טבעוניות מעולות יש לי עכשיו באוסף המתכונים.

אלו עוגיות טבעוניות, מלאות שוקולד קצוץ , בקיצור עוגיות נהדרות. לא "נהדרות בשביל עוגיות טבעוניות"… אלא פשוט נהדרות, נקודה. ותזכרו: יום בלי עוגיות שוקולד צ'יפס הוא יום מבוזבז.

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

מעט מלח

200 ג שוקולד מריר קצוץ

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס חלב שקדים

 

מעט מלח גס או מלח מאלדון לבזיקה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, שוקולד קצוץ ואגוזים ומערבבים היטב
  • מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומערבבים היטב
  • בקערה נפרדת שמים שמן, וניל, וחלב שקדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • יוצקים את התערובת הרטובה על התערובת היבשה ומערבבים עד ששתי התערובות מתאחדות
  • יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כ3 ס"מ
  • מכניסים את הכדורים לפריזר ל10-15 דק
  • מסדרים את הכדורים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • אופים 15-18 דק (אפשר באמצע האפייה למעוך את העוגיות בעדינות אם הן לא מספיק משתטחות מעצמן)
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור מפזרים מעט מלח גס על כל עוגיה

 

 

 

Share:
  • 1957
  • 2
  • 1

2 thoughts on “עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *