אני בחורה של קפה. מאוד אוהבת קפה… מכורה. לא רואה את לורלי גילמור ממטר. ליד הקפה אני אוהבת ביס קטן מתוק. אבל מה לעשות שבכמויות של הקפה שאני שותה אי אפשר לאכול כל הזמן ממתקים?
אז מצאתי לי טריק (אני עובדת על עצמי ככה יופי יופי). עוגיות שיבולת שועל ופקאן, ללא גלוטן, טבעוניות, בלי סוכר לבן… כאלו שאני מרגישה ממש בסדר לזלול. וכל ה"ללא" וה"בלי" שלא יטעו אתכם… מדובר בעוגיות שזה פשוט לא נעים כמה שהן טעימות… אני נותנת פה את המתכון אבל ממליצה מראש להכין כמות כפולה.
תפעילו תנורים, שימו מים לקפה וספרו לי עוד חצי שעה מה מצבכם.
רוצים עוד רעיונות לעוגיות שיבואו טוב ליד הקפה? נסו את המתכון שלי לעוגיות טחינה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1.5 כוס פקאן טבעי
1 כוס שקדים
1 כוס שיבולת שועל עבה
1/2 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
1 כף קורנפלור
1/4 כוס שמן זית או שמן קוקוס מומס
1/3 כוס מייפל
1 כפית וניל
100 ג שוקולד מריר
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 160מעלות
- במעבד מזון שמים 1 כוס פקאן ו1 כוס שקדים וטוחנים היטב לפרורים דקים מאוד, מעבירים לקערה גדולה
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד ה1/2 כוס הנוספת של הפקאן והשוקולד ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- קוצצים גס את הפקאן הנותר ואת השוקולד מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות עד שהם נטמעים בתערובת
- בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ3 ס"מ. חשוב שהכדורים יהיו יחסים דחוסים אחרת הם כלולים להתפרק באפייה
- פוחסים מעט את הכדורים ומניחים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- אופים את העוגיות כ18 דק עד שהן זהובות. מוציאים ומניחים לצינון על רשת.,
- מכינים קפה וזוללים עוגיות פקאן ושיבולת שועל. תהנו!
נערות ושדרוגים:
- אני אוהבת לטחון את הפקאן והשקדים במעבד מזון, אבל אפשר להתשמש גם בקמח שקדים/קמח אגוזים קנוי
- עוגיות שיבולת שועל זה קלאסי להכין עם צימוקים… מי שמעדיף יכול להחליף את השוקולד בצימוקים ואז אני ממליצה להוסיף גם מעט קינמון