סמוסה
סמוסה

אני הרי לא אוהדת מושבעת של אוכל הודי… נכון שיש לי מתכון אהוב לקציצות עוף בקארי הודי, ומתכון מושלם לדאל אבל שם פחות או יותר מסתכם הרומן שלי עם האוכל ההודי….

אז מה פתאום סמוסה?

רצה הגורל ונחשפנולחולה קורונה ונאלצנו להיכנס לבידוד של שבועיים… מה אני אגיד לכם…? תענוג זה לא. זה מאתגר להיות כלואים בחלל אחד 2 מבוגרים ו2 ילדים, וזה בכלל לא משנה כמה הבית הוא נחמד וכמה מרפסת זה יתרון.

באופן צפוי למדי הבריחה העיקרית שלי ומה ששומר לי על השפיות בזמן הזה הוא בישול. משהו בסיטואציה גם משחרר לי את הצ'אקרות, ועושה לי חשקים שלא אופייניים לי…

העובדה הזו בשילוב הפרק על הודו בעונה החדשה של "המסע המופלא" ששודרה השבוע , עשה לי חשק עז לסמוסות – מעין כיסי בצק מתובלים מלאים בפירה תפוחי אדמה מפוצץ טעמים. בגרסה ההודית המקורית הסמוסה מטוגנת (ומי לא אוהב איזה בצק טוב מטוגן..?), בגרסה הזו היות ואנחנו כלואים פה בבית וממש לא התחשק לי על עננת ריח הטיגון, אפיתי את הסמוסה בתנור.

זה נחמד ככה לצאת משגרת האוכל, מרענן את מטבח, ולמרות שאוכל הודי לרוב שנוי מחלוקת בעיניי, הסמוסות האלו פריכות וטעימות עם יוגרט מתובל ומרענן ליד יצאו נפלאות, וכל בני הבית השתגעו עליהם.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

מצרכים לבצק:

500 גר קמח לבן

4 כפות קמח חומוס

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

1 כף גרגרי קימל

1 כוס מים פושרים

 

מצרכים למילוי:

3 תפוחי אדמה

1/2 כוס עדשים שחורות

1 בצל סגול גדול

4 שיני שום

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1 פלפל צ'ילי

1 כפית כורכום

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 כוס אפונה קפואה

1/2 צרור כוסברה

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים למטבל יוגורט:

1 כוס יוגורט

2 שיני שום

1/2 כפית כורכום

1/2 צ'ילי או 1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כוס נענע

1/2 כוס כוסברה

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה גדולה ולשים עד לקבלת בצק נוקשה אך נח לעבודה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
  • מכינים את המילוי: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ2 ס"מ
  • שוטפים את העדשים במים
  • שמים את קוביות תפוחי האדמה והעדשים השחורות בסיר גדול עם הרבה מים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ25 דק עד שתפוחי האדמה מתרככים
  • מסננים את תפוחי האדמה והעדשים ומועכים בעזרת מזלג
  • קוצצים את הבצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי דק
  • במחבת מחממים 3-4 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, כמון, וכורכום ומטגנים כ4-5 דק עד שהבצל מתחיל להתרכך, ומוסיפים לתערובת תפוחי האדמה
  • קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לתערובת, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מכינים את הסמוסות: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לכדורים שווים בגודל של כדורי פינג פונג
  • מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ20 ס"מ
  • חותכים כל עיגול לחצי
  • לוקחים חצי עיגול בצק ומרטיבים את השוליים במעט מים
  • מקפלים את הבצק לצורת קונוס, ממלאים במילוי, סוגרים ומהדקים היטב.
  • חוזרים על הפעולה עם כל הבצק
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הסמוסות
  • מורחים את הסמוסות היטב בשמן זית
  • אופים כ25-30 דק עד שהסמוסות פריכות וזהובות.
  • מכינים מטבל יוגורט: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי המתבל וטוחנים, טועמים תיבול ומתקנים לפי הצורך
  • מגישים את הסמוסות עם היוגורט

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לטגן את הסמוסות בשמן עמוק במקום לאפות
  • הבסיס למילוי של הסמומות הוא תפוחי אדמה אבל אפשר לשחק עם התוספות, גזר, כרובית, גרגרי חומוס מבושלים, חצילים קלויים וכו'…
  • אפשר להכין סוגים נוספים של מטבלים ליד הסמוסה – עמבה, מטבל קוקוס, סלסה חריפה מעגבניות וכו…
Share:
  • 1272
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *