סלמון עם ירקות בתנור
סלמון עם ירקות בתנור

סלמון עם ירקות בתנור, זו מנה שלדעתי צריכים לדעת להכין בכל בית.

סלמון הוא אחד הדגים הכי ידידותיים שיש, אולי זה הטעם המעט מתקתק שלו, אולי זה הצבע, אולי סתם המוניטין… כמעט כולם אוהבים סלמון, מבוגרים וגם ילדים (שלא לומר, שוש הכלבה שלי שמתחננת לטעימה בכל פעם שאני מכינה בבית סלמון).

אפשר להכין סלמון בהמון דרכים.. הוא נהדר בצריבה טובה במחבת, הוא נהדר ברוטב, הוא נהדר בצלייה בתנור, הוא נהדר כקציצות. גם מבחינת הטעמים הוא דג זורם, הוא טעים בתיבול אסייתי, הוא טעים בתיבול ים תיכוני, האמת? הוא טעים גם רק עם שמ"ז ומלח.

אז אני אומרת שסלמון מוכן בדרך כזו או אחרת זו מנת חובה בכל בית. עכשיו, תשדכו לסלמון ירקות (איזה שאתם אוהבים, אתם יודעים שאני לא קשוחה בעניין הזה), תכניסו הכל בתבנית אחת לתנור ותוך 15 יש ארוחת ערב שהיא גם בריאה, גם קלילה, גם קלה להכנה (15 דק ובכלי אחד!), והכי חשוב טעימה.

אצלי בבית תבנית כזו נטרפת עד הפירור האחרון… כמו בסיפור הידוע על סבתא בישלה דייסה. הכנתי סלמון עם ירקות בתנור, נתתי לזה, נתתי לזה, נתתי לזה, ורק לשוש הכלבה לא נשאר.

 

מחפשים עוד רעיונות למתכונים על סלמון? תנסו את המתכון שלי לקציצות סלמון מ-5 מרכיבים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

4-6 פילה פילה סלמון

400 גר שעועית ירוקה קפואה או טריה חלוטה

2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות

5-6 שיני שום

15 זיתי קלמטה מגולענים

 

לתיבול:

4-5 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כף טימין

1 כף לימון כבוש

מיץ וקליפה מחצי לימון

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מערבבים בקערית את מרכיבי התיבול
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מסדרים בתבנית את הסלמון עם צד העור כלפי מטה
  • חוצים את עגבניות השרי ואת הזיתים לחצי לאורך
  • מפזרים סביב הסלמון את השעועית, עגבניות, שיני שום והזיתים
  • יוצקים על הכל את התיבול ומערבבים היטב
  • אופים כ15-20 דק

הערות ושדרוגים:

  • אפשר לגוון ולהחליף את הסלמון בפילה של כל דג שאוהבים
  • אם יש לכם שעועית ירוקה טרייה (במקום קפואה), אני ממליצת לחלוט אותה כ-1 דקה בסיר עם מים רותחים וקצת מלח לפני שמוסיפים אותה לתבנית
  • אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו גם פלפל צ'ילי אדום או ירוק. אפשר להוסיף אותו פרוס לתבנית יחד עם שאר הירקות, או לקצוץ אותו קטן ולהוסיף או לתערובת התיבול
  • אתם יודעים שאני מרשה ואפילו מעודדת לגוון פה בירקות… כל הירקות הירוקים (ברוקולי, אספרגוס, כרוב ניצנים, אפונת שלג וכו')  יהיו נהדרים פה, וכל סוגי העגבניות גם. אפשר לגוון אפילו יותר , למשל כרובית תשתלב פה היטב, או כרוב חתוך ל1/6, בקיצור שחקו עם הירקות ללא חשש.

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *