סלמון עם ירקות בתנור
סלמון עם ירקות בתנור
סלמון וירקות לימוניים בתנור:
מצרכים:
1200 גר פילה סלמון מחולק ל-6 נתחים
1 כרשה
3 זוקיני
1 ראש ברוקולי
1 חבילת אספרגוס
250 ג שעועית ירוקה
2 שומר קטן
1 צנצנת ארטישוק משומר
חופן עגבניות שרי
8 ענפי טימין
לתיבול:
1/3 כוס שמן זית
מיץ וקליפה מ2 לימונים
1 כף שום כתוש
1 כף דבש
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
  • מכינים את הירקות: חותכים את הכרשה והזוקיני לחצי לאורך וכל חצי ל-3
  • מפרידים את הברוקולי לפרחים
  • קוטמים לאספרגוס כ-4 ס״מ מהחלק התחתון
  • קוטמים לשעועית הירוקה את שני הקצוות
  • מורידים לשומר את נעליים החיצוניים וחותכים אותו לרבעים לאורך
  • מסננים את הארטישוקים
  • מניחים על בתבנית את נתחי הסלמון עם צד העור כלפי מטה
  • מפזרים סביב הסלמון את הירקות
  • מפזרים את העגבניות שרי וענפי הטימין
  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
  • יוצקים את הרוטב סביב סביב על הירקות והסלמון ומערבבים בידיים
  • אופים כ25-30 דק
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *