סלמון וירקות לימוניים בתנור:
מצרכים:
1200 גר פילה סלמון מחולק ל-6 נתחים
1 כרשה
3 זוקיני
1 ראש ברוקולי
1 חבילת אספרגוס
250 ג שעועית ירוקה
2 שומר קטן
1 צנצנת ארטישוק משומר
חופן עגבניות שרי
8 ענפי טימין
לתיבול:
1/3 כוס שמן זית
מיץ וקליפה מ2 לימונים
1 כף שום כתוש
1 כף דבש
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
- מכינים את הירקות: חותכים את הכרשה והזוקיני לחצי לאורך וכל חצי ל-3
- מפרידים את הברוקולי לפרחים
- קוטמים לאספרגוס כ-4 ס״מ מהחלק התחתון
- קוטמים לשעועית הירוקה את שני הקצוות
- מורידים לשומר את נעליים החיצוניים וחותכים אותו לרבעים לאורך
- מסננים את הארטישוקים
- מניחים על בתבנית את נתחי הסלמון עם צד העור כלפי מטה
- מפזרים סביב הסלמון את הירקות
- מפזרים את העגבניות שרי וענפי הטימין
- בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
- יוצקים את הרוטב סביב סביב על הירקות והסלמון ומערבבים בידיים
- אופים כ25-30 דק