סלט תפוחי אדמה עם סלמון
סלט תפוחי אדמה עם סלמון

לפני שבועיים העלתי לאינסטגרם שלי תמונות מארוחת השישי אצל אבא שלי בבית. ישר הוצפתי בבקשות למתכונים של המנות שהיו על השולחן. אבל יותר מהכל אנשים התלהבו מהסלט תפוחי אדמה וסלמון. מאוד בקשות הגיעו אלי באותו ערב למתכון הזה. והאמת? בצדק.

סלט תפוחי אדמה עם סלמון זו מנה קבועה אצלנו בבית. אבא שלי מכין אותה המון, ואני (וכולם) כל כך אוהבים אותה, שגנבו לו אותה ואנחנו מכינים אותה כל הזמן גם אצלנו בבית.

הסלט הזה, סלט תפוחי אדמה עם סלמון מזוגג הוא גם הכי טעים בעולם, גם ממש פשוט להכנה וגם מתאים לכל ארוחה, כל אירוע וכל מצב. אפילו הילדים מתים עליו.

אני עכשיו ברצף של מנות קייציות, לא יכולה בחום הזה לחשוב בכלל על אוכל חם וכבד… אז הסלט הזה, הוא בול, אבל בול בשביל הקיץ. כארוחת צהרים שלוקחים בקופסה או כארוחת ערב קלילה על המרפסת, לפקניק בשבת, או לאחה"צ בים, לא צריך חוץ מזה כלום.

תאמינו לי, זה סלט מנצח.

 

רוצים עוד רעיונות למנות קייציות וכייפיות? נסו את המתכון שלי לגספצו

 

מצרכים:

600 ג תפוחי אדמה קטנים או תפוחי אדמה מזן ראטה

400 ג פילה סלמון ללא עור

 

מצרכים לזיגוג של הסלמון:

2 כפות שמן זית

מיץ וקליפה מ1/2 לימון

1 כף חרדל

1 כף דבש

1 שן שום כתושה

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לרוטב:

5 כפות שמן זית

2 כפות מיונז

1 כף חרדל חלק

1 שן שום כתושה

מיץ 1/2 לימון

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

עירית קצוצה

 

הוראות הכנה:

  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחוצים אום לחצי לאורך (אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים אז חותכים אותם לקוביות בגודל של כ3-4 ס"מ)
  • שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים
  • מסננים את תפוחי האדמה, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה גדולה
  • מכינים את הסלמון: בקערית מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג
  • במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית, כשהשמן חם צורבים בו את הסלמון כ3-4 דק מכל צד
  • יוצקים את הזיגוג למחבת וממשיכים לבשל את הסלמון בזיגוג עוד כ3-4, מדי פעם הופכים אותו במחבת כדי שיזדגג משני הצדדים
  • מקררים מעט את הדג ובוצעים אותו בידיים לפיסות
  • מוסיפים את פיסות הסלמון לקערה עם תפוחי האדמה
  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • יוצקים את הרוטב לקערה עם תפוחי האדמה והסלמון ומערבבים היטב
  • לפני ההגשה מפזרים עירית קצוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • הכי כייף לדעתי להכין את הסלט מתפוחי אדמה קטנים. אבל אם בדיוק יש לכם תפוחי אדמה גדולים בבית תשתמשו בהם! חתכו אותם לקוביות בגודל של כ3-4 ס"מ והם יעשו עבודה נהדרת.
  • אני אוהבת להשאיר את תפוחי האדמה עם הקליפה, אבל מי שמעדיף יכול כמובן לקלוף.
  • אפשר לשדרג את הסלט ולהוסיף לו שעועית ירוקה או אפונה.
  • אני הכי אוהבת את הסלט עם סלמון, אבל הוא יהיה נהדר גם עם דג אחר מזוגג או אפילו הרינג כבוש או טונה מקופסה
Share:
  • 3753
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *