סלט תאילנדי עם דג בטמפורה
סלט תאילנדי עם דג בטמפורה

רציתי לכתוב משהו שקשור למתכון – סלט תאילנדי שאני ממש אוהבת וממש שמחתי לכלול אותו ברשימה כשהכנתי את המתכונים ביום הצילום האחרון. אבל אני יושבת לכתוב את הטקסט ומשהו אחר קורה, ומילים אחרות נשפכות לי מהאצבעות.

יותר משנה וחצי שלא ביקרנו בהולנד. המשפחה של סימון לא פגשה את נורי מעולם והוא כבר בן כמעט שנה וחצי. מטורף מה שהקורונה עשתה בעולם.

והנה הגיע הרגע, ארזנו את הילדים ועלינו על מטוס. עד הרגע שהתיישבתי בטיסה לא האמנתי שזה באמת יקרה…

נחתנו בהולנד ותחושה משונה של דיסוננס מוחלט, פיצול שקורה בו זמנית, איך הכל מרגיש כל כך מוכר כאילו מעולם לא עזבנו פה, ואיך בו זמנית ישנה גם התרגשות וגעגוע על כל הזמן הזה שעבר, חברים שלא ראינו שנים, ומשפחה.

לפני שנסענו ישבתי להכין מתכונים לבלוג לזמן הזה שלא נהיה. גם ככה כולם חושבים שלהיות בלוגרית זו איזו חלטורה. רציתי להיות אחראית, מקצועית… צילמתי בטרוף בשבועות האחרונים שיהיו כל המתכונים מוכנים, מצולמים, כתובים שהכל יהיה מסודר, וכמו פולנייה טובה דאגתי שלא יהיה מספיק, צילמתי עוד ועוד.

ועכשיו אני יושבת בבית, בהולנד. הילדים ישנים ואני מנסה להעלות תכנים. איזו תחושה משונה… זה כל כך זר פתאום, ולא קשור בכלל למציאות של היומיום שלי פה. תחושה משונה של דיסוננס מוחלט, פיצול שקורה בו זמנית, האני של שם והאני של פה פתאום לא מצליחות להתחבר.

 

רוצים עוד רעיון למתכונים קלילים וטעימים? תנסו את המתכון שלי לספרינג רולס לכבוד האביב

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לסלט:

2 מלפפונים

1 גזר

1/4 כרוב סגול

2-3 גבעולי בצל ירוק

1/2 כוס עלי נענע

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי בזיליקום

 

מצרכים לרוטב:

4 כפות רוטב דגים

1/4 כוס מיץ ליים או לימון

2 כפות סוכר חום

2 שיני שום

1 צ'ילי אדום

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר

1 כפית שמן שומשום

 

מצרכים לטמפורה:

200 גר' פילה דג לבן טרי

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כוס בירה בהירה קרה מאוד

1 כוס קמח לבן

 

שמן לטיגון

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום, צ'ילי והג'ינג'ר
  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מכינים את הסלט: קולפים את הגזר
  • חותכים את המלפפונים והגזר לאצבעות ושמים בקערה גדולה
  • פורסים את הכרוב ומוסיפים לקערה
  • חותכים את הבצל הירוק לפיסות באורך של כ 3 ס"מ ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את כל עשבי התיבול לקערה
  • מכינים את הדג: מנקים את הדג, מייבשים אותו היטב וחותכים לפיסות בעובי של כ1.5 ס"מ
  • בקערה טורפים את הביצה והמלח
  • מוסיפים את הבירה הקרה ומערבבים
  • מנפים פנימה את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע אך עדיין נשארים גושים קטנים
  • מניחים את הקערה עם הבלילה בתוך קערה גדולה עם מי קרח (זה חשוב בשביל לשמור על הבלילה קרה – ראו הסבר למטה בהערות)
  • בווק או סיר קטן מחממים שמן לטיגון עמוק
  • כשהשמן חם, טובלים כל פיסת דג בשמן, מנערים עודפי בלילה ומטגנים כ3-4 דק בשמן החם עד שהציפוי פריך וזהוב
  • מוציאים לנייר סופג או לרשת
  • יוצקים את הרוטב סביב סביב על הסלט ומערבבים היטב
  • עורמים את פיסות הדג המטוגן על גבי הסלט ומגישים מיד

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר ומומלץ לשחק ולגוון בירקות של הסלט לפי מה שאוהבים ולפי מה שיש במקרר
  • כשמטגנים השמן חייב להיות חם! הדרך הכי טובה לבדוק אם הוא חם מספיק היא להכניס לשמן צ'ופסטיק מעץ או ידית של כף עץ – או סביב העץ נוצרות בועות השמן חם מספיק, אם אין בועות צריך לתת לו להתחמם יותר…
  • למה שומרים את הבלילה של הטמפורה בקערת מי קרח? חשוב לשמור על הבלילה של הטמפורה קרה כמה שיותר. הניגודיות של הטמפרטורות בין הבלילה הקרה והשמן החם מייצרת ציפוי פריך במיוחד.
  • לאופציה טבעונית: מטגנים בטמפורה טופו או ירקות
  • אפשר להמיר חצי מכמות הקמח של הטמפורה בקורנפלור. התוצאה תהיה פריכה יותר, עדינה יותר אך זהובה פחות…
  • אם אין לכם בירה אפשר להשתמש בסודה קרה

 

Share:
  • 5371
  • 6
  • 1

6 thoughts on “סלט תאילנדי עם דג בטמפורה”

  1. הלוגו שלך לא מרגיש כמו חלטורה בכלל. את מדהימה מקסימה ומוכשרת. אני מקווה שתצליחי להתחבר ושתדעי שזה הגיוני התחושה הזאתאז אל תהיי קשה עם עצמך.
    תודה על מתכונים מדהימים

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *