סלט קייל עם ירקות צלויים
סלט קייל עם ירקות צלויים
סלט קיל עם ירקות צלויים
מצרכים:
4-5 גזרים (מומלץ להשתמש בצבעוניים) חתוכים לחצי לאורך
2 בטטות (מומלץ להשתמש בסגולות)
2 סלקים
כרוב קטן חתוך לרבעים לאורך
חבילת עלי קייל חתוכים לרצועות
4 מקלות סלרי עם העלים פרוסים
חופן אגוזי לוז
לרוטב:
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום כתושות
2 כפות סירופ מייפל או דבש
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • עוטפים את הבטטות וסלקים בנייר כסף
  • בתבנית צלייה מסדרים את הגזרים והכרוב זולפים עליהם שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב כך שהירקות יהיו משומנים היטב.
  • מכניסים לתנור את התבנית עם הגזרים והכרוב, וגם את הבטטות והסלקים ואופים כצי שעה.
  • אחרי חצי שעה מוציאים את הכרוב וממשיכים לאפות את שאר הירקות כ15 דק נוספות
  • מוציאים את הירקות מהתנור ומניחים בצד להתקרר
  • מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב
  • בקערת הגשה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב
*את הצלייה של הירקות אפשר לעשות גם יום קודם
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *