סלט פאטוש
סלט פאטוש

סלט פאטוש זה אחד הסלטים הכי טעימים בעיני. בממש מעט עבודה (אפילו לא צריך להשקיע בחיתוך קטן של ירקות), יש סלט רענן פריך חמצמץ ומתובל עם קרעי פיתות פריכות עם זעתר וגבינה, באמת שלא צריך יותר! זה סלט שאני מכינה בהמון הזדמנויות, ותמיד תמיד מכינה ביום העצמאות…

יום העצמאות זה אחד החגים האהובים עלי! בכלל לא בגלל המשמעויות של החג, אלא מהסיבה הפשוטה שזה חג חברים (בניגוד לרוב החגים שהם חגי משפחה…). כבר שנים שיש לנו מסורת חברים ל"על האש" של יום העצמאות, התחלנו חבורה קטנה של חברים מהתיכון, שעם הזמן נוספו לה בני ובנות זוג, ובשנים האחרונות נוספו גם לא מעט ילדים.

בבוקר של העצמאות אני קמה להכין דברים למנגל וכשהחברים מתחילים להגיע הם עולים למעלה לגג, וכל אחד שנכנס אומר: "מריחים את הפיתות עם הזעתר מלמטה!, איזה כייף שהכנת סלט פאטוש!"

חוץ מזה שהסלט משגע, וקל להכנה הוא גם נהדר לניצול שאריות. ככה אני מוצאת את עצמי כל שנה ביום שאחרי העצמאות מכינה שוב פאטוש (כי מזה של אתמול לא נשאר פירור) פשוט כדי לא לזרוק את הפיתות שנשארו מה"על האש" של אתמול.

החבורה גדלה, המנגל השתכלל, האלכוהול איכותי יותר, והאוכל השתדרג. רק הפאטוש נשאר אותו פאטוש. וכל שנה בזמן שהבשר נצלה על המנגל וכולם כבר רעבים ומנשנשים מהסלטים מגיע המשפט הקבוע: "הסלט כל כך טעים, בכלל לא צריך את הבשר…"

 

רוצים עוד מתכונים לסלטים שווים? תנסו את המתכון שלי לסלט ים תיכוני עם רוטב הפתעה

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לפיתות:

2 פיתות

שמן זית

מלח

פלפל

זעתר (טרי או יבש)

 

מצרכים לסלט:

3 מלפפונים

1 כוס עגבניות שרי

1 גמבה אדומה

חצי צרור פטרוזיליה

3-4 גבעולי בצל ירוק

שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל

מעט סומק

100 גר גבינת פטה

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • מכינים את הפיתות: פותחים את הפיתות וקורעים אותן לפיסות
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה את קרעי הפיתות
  • מורחים כל חתיכת פיתה בשמן זית בנדיבות, בוזקים מלח, פלפל וזעתר
  • מכניסים לתנור לכ10-15 דק עד שהפיתות זהובות וריחניות
  • מכינים את הסלט: חותכים את כל הירקות גס ושמים בקערה גדולה
  • מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים ומוסיפים לקערה
  • חותכים את הבצל הירוק לפיסות באורך של כ3 ס"מ ומוסיפים לקערה
  • מתבלים בנדיבות בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל ומערבבים היטב
  • עורמים את קרעי הפיתות האפויות על גבי הסלט, מפוררים מעל הכל את גבינת הפטה ובוזקים מעט סומק

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר כמובן לגוון ולשדרג את הירקות בסלט. בצל למשל יהיה פה נהדר (אני פשוט לא אוכלת בצל חי, אבל מי שאוהב זה לגמרי מתאים פה!), גם פלפל חריף יכול לתת קיק נהדר.
  • אני הכי אוהבת להכין את הסלט הזה עם קרעי פיתות, אבל אפשר כמובן להשתמש גם בחתיכות לחם או חלה
  • אני קולה את הפיתות בתנור, אבל אפשר גם לקלות אותן על מחבת יבשה ולוהטת או על המנגל!
  • וותרו על הגבינה, והסלט טבעוני לגמרי!

 

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *