סלט כרובית - קוויקילישס
סלט כרובית - קוויקילישס

חשבנו על מתכונים ליום צילום של קוויקילישס. ליקי ביקשה סלט כרובית. יופי. יש לי סלט כרובית אגדי.

סלט כרובית אגדי!

כולה סלט כרובית… מה את מתלהבת? אז תקשיבו… זה סלט קל קל קל קליל להכנה, וטעים להשתגע.

זה נשמע מוגזם אבל זה לא… תשאלו את הצוות שהיה איתנו ביום צילום! גם הם צקצקו עלי כשהתלהבתי מהסלט, אבל כשהם טעמו, התהפך העולם, הם נפלו מהרגלים והצילום נעצר עד שחוסלה הצלחת.

היום ערב שבועות. וכולם עסוקים במאפים, בורקסים, פשטידות ועוגות גבינה. אבל אני אומרת שסלט תמיד צריך להיות על השולחן, בטח ובטח בשבועות בשביל לרענן קצת את הצלחת והבטן… ואם כבר סלט, אתם רוצים סלט כרובית אגדי.

אגדי.

 

מחפשים עוד רעיונות לסלטים? תנסו את המתכון שלי לסלט פאטוש עם קרעי פיתות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 ראש כרובית

1 בצל סגול

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור נענע

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 חבילת עירית

1/2 כוס חמוציות

1 עגבנייה

1 גביע יוגורט יווני

חופן שקדים

מצרכים לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כפית שום כתוש

1 כף דבש או מייפל

מלח

פלפל שחור

הוראות הכנה:

– מחממים תנור לחום של 200 מעלות

– מרפדים תבנית בנייר אפייה

– מפרידים את הכרובית לפרחים ושמים בתבנית

– קולפים את הבצל הסגול, חותכים ל1/6 ומוסיפים לתבנית

– מזלפים שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור לכ15-20 דק עד שהכרובית רכה וזהובה

– מניחים בצד להתקרר מעט

– מפרידים את העלים של עשבי התיבול מהגבעולים ושמים בקערה גדולה

– קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה

– מוסיפים את החמוציות, הכרובית והבצל הסגול

– בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב

– יוצקים את הרוטב לקערה ומערבבים היטב

– על צלחת גדולה מורחים את היוגורט

– עורמים על היוגורט את הסלט

– קוצצים גס את השקדים ומפזרים על הסלט

– סוחטים את העגבניה על הכל ומגישים

הערות ושדרוגים:

– אפשר לגוון בעשבי התיבול להוסיף או להפחית לפי מה שאוהבים

– אפשר להוסיף לסלט פלפל חריף פרוס דק

– במקום שקדים אפשר כל אגוזים שאוהבים, קרוטונים, או כל דבר פריך וקרנצ׳י

– אין בעיה להכין את הכרובית מראש, ולהרכיב את הסלט רק ממש לפני ההגשה

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *