סיגר ממולא דג ועשבי תיבול
סיגר ממולא דג ועשבי תיבול

סבתא שרה הייתה בשלנית נהדרת. היא הכינה אוכל בוכרי משגע… אושפלאו, בחש, סמסה, כל הלהיטים.

בחגים, היא הייתה מכינה מנה "חגיגית" – דג מטוגן שהיא הייתה טובלת במי שום ולימון. איך אני אומר את זה בעדינות…? להיט זה לא היה, כי בוכרים אם לומר את האמת, דגים זה לא הצד החזק שלהם.

גם סבתא דבורה הייתה בשלנית לא רעה… והפולניות ותקופת המחסור בקיבוץ לא הרפו את הידייהף והיא הייתה מתעקשת (ובצדק) לקנות את חומרי הגלם הטובים ביותר ולהפיק מהם את המירב, היא דבקה במספר מתכונים שאותם היא הכינה היטב (עוגת הגבינה שלה למשל שהיא עד היום עוגת הגבינה הכי טעימה שאכלתי).

גם סבתא דבורה לא הצטיינה בדגים.. היא הייתה מכינה גפילטע (אמנם היא הייתה משדרגת את הקרפיון עם תוספת של לוקוס), אבל עדיין הקציצה נשארה אפרורית…

ואני אוהבת את הסבתות שלי מאוד! אבל אני גם כל כך אוהבת דגים… תמיד רציתי שנוסף על שתי הסבתות שלי החמודות תהיה לי עוד איזה סבתא צד כזו, נוספת, סבתא מרוקאית, שמכינה דגים חריפים, קציצות דגים או סיגרים מטוגנים עם דג…

הסבתות שלי כבר לא איתנו… והשנה לחג אני חייבת שתהיה מנת דג טעימה על השולחן. אז הכנתי את המתכון של הסבתא הדימיונית שלי – סיגרים ממולאים בדג ועשבי תיבול.

תכלס? אחרי ההצלחה של המנה הזו, אני די בטוחה שיש לי גנים מרוקאים סודיים, ואם לא… לדעתי מגיע לי תואר "מרוקאית של כבוד"

 

רוצים עוד רעיונות למתכוני דגים טעימים לחג? נסו את המתכונים שלי לקציצות דגים ברוטב פלפלים חריף

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מניחים עלה סיגר על משטח העבודה
מניחים עלה סיגר על משטח העבודה

 

 

על חלקו התחתון של העלה מניחים תלולית מילוי
על חלקו התחתון של העלה מניחים תלולית מילוי

 

 

מקפלים את צידי העלה על גבי תלולית המילוי (משני הצדדים)
מקפלים את צידי העלה על גבי תלולית המילוי (משני הצדדים)

 

 

מגלגלים במהודק
מגלגלים במהודק

 

 

 

 

מצרכים לעלי סיגר:

250 ג קמח לבן

2.5 כוסות מים פושרים

מלח

1 כפית חומץ

 

מצרכים למילוי:

300 ג פילה דג לבן טרי ללא עור

5-6 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים

1 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי נענע

1 עגבנייה

1 כפית פלפל לבן

מלח

 

לטיגון:

שמן תירס או חמניות

 

להגשה:

טחינה

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את כלי הסיגר: בקערה מערבבים את המרכיבים לתערובת חלקה ונוזלית
  • שומרים 1/4 כוס מהבלילה בצד לשלב הגלגול
  • מחממים מחבת קטנה בקוטר 20
  • בעזרת מברשת מורחים שכבה דקה ככול הניתן של הבלילה על המחבת החמה
  • קולים את הבלילה על המחבת היבשה כ2-3 דק עד שהבלילה מתייבשת
  • מוציאים את עלה הסיגר לצלחת. חוזרים על סדר הפעולות עם כל הבלילה (יכול להיות שהבלילה תסמיך מעט תוך כדי עבודה.. במקרה כזה אין בעיה להוסיף עוד טיפה מים ולדלל אותה שתהיה נוחה לעבודה)
  • מכינים את המילוי: קוצצים דק את הדג ומעבירים לקערה גדולה
  • קוצצים דק מאוד (אפשר במעבד מזון) את יתר המרכיבים ומוסיפים לקערה עם הדג
  • מערבבים היטב לתערובת אחידה
  • מגלגלים את הסיגרים: מניחים עלה סיגר על משטח העבודה
  • עורמים תלולית של מילוי על חלקו התחתון של על הסיגר
  • מקפלים את שני צידי העלה על גבי המילוי
  • מגלגלים במהודק את הסיגר כמעט עד הסוף
  • מורחים את השוליים העליונים של הסיגר במעט מתערובת הבלילה ששמרנו בצד, ומסיימים את הגלגול (הבלילה משמת כדבק שימנע מהסיגר להיפתח בטיגון)
  • מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק
  • כשהשמן חם מטגנים בו את הסיגרים עד להזהבה. חשוב: מטגנים בכל נגלה כמות קטנה של סיגרים 3-4 ולא יותר
  • מגישים חם עם טחינה

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בעלי סיגר קנויים. חשוב להקפיד להפשיר אותם היטב לפי הוראות היצרן
  • כל דג לבן שאוהבים יהיה פה נהדר. אני אוהבת לקצוץ את הדג בסכין, אבל מי שמעדיף יכול לבקש מהדייג שיטחן אותו, או לטחון בבית במעבד מזון
Share:
  • 16653
  • 3
  • 8

3 thoughts on “סיגר ממולא דג ועשבי תיבול”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *